Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 17/01/2015

 

Follow the money (ακολουθώντας το χρήμα) των ποινικών «πολυκαταστημάτων» εγκληματικότητας και νεοτρομοκρατίας, εντοπίζονται οι μεγάλες εισροές-εκροές χρημάτων, που προέκυπταν από τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών και τις «αμοιβές» διάπραξης τους. Τα λύτρα απαγωγής που κατέχει η… Greek Mafia, και τα έσοδα από άλλες παράνομες ενέργειες φαίνεται να είναι βασική πηγή χρηματοδότησης των πρωταγωνιστών της νεοτρομοκρατίας, υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..
 
Με αυτόν τον τρόπο αναζήτησης, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρείται η στοιχειοθέτηση κατηγοριών που θα αναδείξουν τους «ποινικούς» συνεργούς των Πυρήνων και του Χριστόδουλου Ξηρού.
 
Η βόμβα της Πρωτοχρονιάς
 
Ενδεικτική, των αστυνομικών ενεργειών, είναι η ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων και Δομοκού. Αφορμή της αποτέλεσε η έρευνα και τα στοιχεία που προέκυψαν για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση με στόχο την ανατίναξη πολυκατοικίας στην Μεταμόρφωση, όπου διαμένει συγγενής ενός 45χρονου βαρυποινίτη κατηγορούμενου για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.
 
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης, είχε δώσει στη συγγενή του τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, «ξεπλυμένα» χρήματα της απαγωγής του εφοπλιστή, και την θεωρεί υπεύθυνη για την απώλεια μεγάλου μέρους τους. Στην ίδια γυναίκα έχει αποδώσει την απώλεια 250.000 ευρώ από την «υπερτιμολόγηση» του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει τον Φεβρουάριο του 2013, όπως και τις καταθέσεις της προς αστυνομικούς, που ερευνούσαν τη δράση του.
 
Υπεύθυνος της αποτυχημένης βομβιστικής ενέργειας, εξαιτίας των ακραίων… καιρικών συνθηκών, που καταγράφηκε την Πρωτοχρονιά, φέρεται σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, φαίνεται  να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόπειρα ανατίναξης. Σημειώνεται ότι δύο μέρες μετά, αφού συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο απότακτος αστυνομικός και ο «Θεοχάρης» πήγαν στο χωριό καταγωγής του στη Μεσσηνιακή Μάνη.
 
«Τζιτζίκα» και δικηγόρος
 
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στους περισσότερους από 20 κατηγορουμένους, είναι η σύντροφος του 45χρονου βαρυποινίτη, στην οποία είχε αποδώσει το προσωνύμιο «τζιτζίκα», μία δικηγόρος, που έχει εκπροσωπήσει τον βαρυποινίτη, και η μητέρας της, που φέρονται από τους αστυνομικούς ως «αγγελιοφόροι» σημειώσεων.
 
Έχουν συλληφθεί επίσης ο πατέρας και ο γιος του δεύτερου βαρυποινίτη κατηγορούμενου επίσης για την απαγωγή Παναγόπουλου, στο σπίτι του οποίου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και 350.000 ευρώ. Έχουν συλληφθεί δύο αδέρφια, ένας από τους οποίους, 55 χρόνων, που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία το 1994. Είχε σκοτώσει έναν άνδρα ο οποίος είχε χτυπήσει τον αδερφό του. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους της ανατίναξης καφετέριας του αντίπαλου αρχηγού της Ελευσίνας, μαζί με την «τζιτζίκα» και τον πατέρα του βαρυποινίτη. Κατηγορούμενοι θα βρεθούν ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ενδεχομένως, όπως και άλλος  ένας νεαρός από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο «απαγωγείς» του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε η αποτυχημένη εναέρια απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς τους ποινικούς κατηγορουμένους είχαν σχέση με τη φυγή, την υπόθαλψη και τον εξοπλισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Στις κατ’ οίκων έρευνες υπόπτων φαίνεται να έχουν κατασχεθεί πιστόλια, χειρόγραφες σημειώσεις και στο σπίτι ενός κατηγορουμένου έγκλειστου βαρυποινίτη βρέθηκαν 350.000 ευρώ. Μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν και αναμένεται να συλληφθούν, τέσσερα συνδέονται ευθέως με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της Μεταμόρφωσης. Φέρονται δηλαδή να έχουν μεταφέρει το μηχανισμό, να έχουν παρακολουθήσει το χώρο και να έχουν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες της επίθεσης.
 
Δικαστικός, Σμπώκος και Φοίνικας
 
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχουν στοιχεία για την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 22 Νοεμβρίου 2012 με στόχο την κατοικία της δικαστικού κ. Παρασκευής Καλαϊτζή στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι. Η δικαστικός ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που διερεύνησε την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου. Για μια άλλη τοποθέτηση βόμβας, στις 20 Ιουλίου 2013, δύο άτομα είχαν συλληφθεί, μετά από έκρηξη μεγάλης ποσότητας από μασούρια δυναμίτιδας, στο σπίτι της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Υψηλάντου στον Αγ. Κωνσταντίνο Λάρισας. Η Εισαγγελέας ήταν σε άδεια. Η δικαστική λειτουργός χειριζόταν την υπόθεση της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη και αυτή της απόδρασης των 11 Αλβανών κρατουμένων από τις ίδιες φυλακές, με τις γνωστές θανατηφόρες συνέπειες.
 
Αντίστοιχα στοιχεία υπάρχουν για τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις με στόχο οικίες που σχετίζονταν με τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου. Μικρής ισχύος βόμβα είχε εκραγεί έξω από το σπίτι του, στις 16 Απριλίου 2014 στην Κηφισιά, ενώ δύο άλλες ισχυρές βόμβες, στις 15 Μαίου και 16 Ιουλίου 2014, τοποθετήθηκαν έξω από το σπίτι της αδερφής του στη Ν. Ερυθραία, προκαλώντας πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.
 
Μετά την τελευταία έκρηξη, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψαν πως ο Γιάννης Σμπώκος, εκβιαζόταν από τον 45χρονο βαρυποινίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών προσεγγίστηκε από τον βαρυποινίτη και άλλους έγκλειστους, οι οποίοι απαίτησαν... 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να του παρέχει προστασία από τις... κακοτοπιές των φυλακών.
 
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως υπάρχουν ενδείξεις και προς το παρόν όχι στοιχεία, πως «ποινικός» πυρήνας έχει προβεί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις, που ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στο πλαίσιο του Σχεδίου Φοίνικας. Πρόκειται για αυτή που σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου 2013 με στόχο το αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, κ. Μαρίας Στέφη, στη Δάφνη και στις 12 Ιουνίου στο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου Αργύρη Γκέλμπουρα.
 
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τροφοδότης του κυκλώματος με εκρηκτικά ήταν ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ που κατηγορείται και για ανάμειξη στην υπόθεση Χρ. Ξηρού - «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε αποκτήσει πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες αμμωνιοδυναμίτιδας με το πρόσχημα μεταξύ άλλων των παράνομων αλιεύσεων.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis