Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 20/01/2017

Παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να τo κρατήσουν στη ζωή, το άτυχο αγοράκι υπέστη ανακοπή και στις 6.35 χθες τα ξημερώματα ξεψύχησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις αλλά και χτύπημα στην αυχενική μοίρα.

Ο 52χρονος πατέρας, ο οποίος εργάζεται στον Δήμο Σητείας, συνελήφθη για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του νεογέννητου παιδιού του. Αστυνομικοί του τμήματος Σητείας που χειρίστηκαν την προανάκριση, μιλούν για ενδοοικογενειακό επεισόδιο που τέθηκε εκτός ελέγχου με τραγική κατάληξη.

Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί, όμως ο 52χρονος είχε αναγνωρίσει το παιδί. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του περιέγραψαν στο «Εθνος» ότι από την ημέρα που γεννήθηκε το αγοράκι είχε γίνει άλλος άνθρωπος. Ηταν πολύ υπερήφανος για τον γιο του, κερνούσε όλο τον κόσμο και μιλούσε συνεχώς για εκείνον.

Αλκοόλ
Το βράδυ της Τετάρτης ο 52χρονος επέστρεψε στο σπίτι από κοινωνική εκδήλωση. Είχε παραβρεθεί σε τραπέζι για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και σύμφωνα με αστυνομικούς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ακόμα και όταν μετέφερε το παιδί του στο νοσοκομείο Σητείας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο 52χρονος εξακολουθούσε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συγγενικό πρόσωπο της νεαρής μητέρας υποστήριξε ότι η 30χρονη αντικρίζοντας τον σύντροφό της μεθυσμένο αντέδρασε έντονα καθώς ο 52χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του. Κάπως έτσι φέρεται να ξεκίνησε ο καβγάς ανάμεσά τους.

Ο 52χρονος πατέρας ενώ μεταφέρεται στον εισαγγελέα

 

 
Ο 52χρονος πατέρας ενώ μεταφέρεται στον εισαγγελέα

Κάποια στιγμή ο 52χρονος πέταξε το κινητό του τηλέφωνο προς την πλευρά της συντρόφου του με αποτέλεσμα η συσκευή να χτυπήσει το βρέφος στο κεφάλι. Αυτό θύμωσε ακόμα περισσότερο τον πατέρα, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς την 30χρονη.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η κοπέλα ενώ κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά, προσπάθησε να αποφύγει τη χειροδικία σε βάρος της με ελιγμό, με αποτέλεσμα να δεχθεί μπουνιά το ίδιο το αγοράκι, το οποίο έπεσε σε κωματώδη κατάσταση.

Συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί, το ζευγάρι έσπευσε να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το αγοράκι διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να διακομιστεί διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλο, από τη 1 τα ξημερώματα οπότε και παρελήφθη, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, κλήθηκαν οι νευροχειρουργοί και υπήρξε άμεση κινητοποίηση. «Στις 5.15 τα ξημερώματα υπέστη την πρώτη ανακοπή. Εγιναν τεχνικές ανάνηψης, δυστυχώς όμως κατέληξε στις 6.35 το πρωί».

Ευαγγελία Καρεκλάκη

 

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis