Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 21/08/2019
Σε τραγωδία κατέληξε μια πτήση-ρουτίνας για ιδιωτικό ελικόπτερο με τρεις επιβάτες, το οποίο συνετρίβη στις 15:50 της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου - Γαλατά.
 
Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες, ενώ σημειώθηκε μπλακ άουτ στον Πόρο καθώς το ελικόπτερο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ.
 
Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου
 
Νεκρός ανασύρθηκε ο Νίκος Καρυστινός ο οποίος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου.
 
Ο άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, Νίκος Καρυστινός
Ο άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, Νίκος Καρυστινός -Φωτογραφία: Facebook
 
Ο άτυχος πιλότος προέρχονταν από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς είχε τελειώσει τη σχολή Ικάρων. Ηταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. 
 
Ο άτυχος πιλότος σε παλαιότερες ξέγνοιαστες στιγμές
Ο άτυχος πιλότος σε παλαιότερες ξέγνοιαστες στιγμές -Φωτογραφία: Facebook
 
 
Ο άτυχος πιλότος Νίκος Καρυστινός σε παλαιότερες ξέγνοιαστες στιγμές
Ο άτυχος πιλότος Νίκος Καρυστινός σε παλαιότερες ξέγνοιαστες στιγμές -Φωτογραφία: Facebook
 
Ποιοι είναι οι δύο νεκροί Ρώσοι
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άλλοι δύο σοροί ανήκουν στους ρωσικής καταγωγής Abramov Mikhail και Davel Akolinin που είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο από τον Γαλατά για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
 
Λίγο μετά τις 17:30, ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών ανδρών, από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
 
Ανελκύστηκε και το κουφάρι του ελικοπτέρου
 
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πόρου. Γερανός στήθηκε στην άκρη της αποβάθρας στον Γαλατά και με τη βοήθεια των Αρχών του Λιμενικού και των ΟΥΚ το κουφάρι του ελικοπτέρου προσδέθηκε με ιμάντες.
 
Το ελικόπτερο ανελκύεται με τη βοήθεια γερανού από τη θάλασσα
 
Οι αρμόδιοι κινήθηκαν γρήγορα και πριν πέσει το φως, και κατάφεραν να δέσουν το ελικόπτερο που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας ένα τέταρτο πριν τις 16.00. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα και όπως όλα δείχνουν μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ πριν πέσει φλεγόμενο στο νερό.
 
Το ελικόπτερο βγαίνει στην ξηρά λίγο πριν πέσει το φως του ήλιο σε αποβάθρα στον Γαλατά
Το ελικόπτερο βγαίνει στην ξηρά λίγο πριν πέσει το φως του ήλιο σε αποβάθρα στον Γαλατά
 
Οπως εξηγεί στο iefimerida 37χρονη κάτοικος της περιοχής ακούστηκε αρχικά ένας ήχος, σαν εκείνο που κάνουν καλώδια υψηλής τάσης. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ισχυρός θόρυβος και το ελικόπτερο πήρε αμέσως φωτιά. «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το ελικόπτερο βρέθηκε στο νερό» αναφέρει και μας στέλνει φωτογραφία από το ελικόπτερο βυθισμένο πλέον μέσα στο νερό.
 
Στραπατσαρισμένο το ελικόπτερο ανελκύθηκε στην αποβάθρα στο Γαλατά
Στραπατσαρισμένο το ελικόπτερο ανελκύθηκε στην αποβάθρα στο Γαλατά
 
Ο γερανός ετοιμάζεται να ανελκύσει το ελικόπτερο στην ξηρά
Ο γερανός ετοιμάζεται να ανελκύσει το ελικόπτερο στην ξηρά
 
Το ελικόπτερο βγαίνει από το νερό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου
Το ελικόπτερο βγαίνει από το νερό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου
 
Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η συντριβή του ελικοπτέρου
 
Τις τελευταίες τραγικές στιγμές λίγο πριν πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με κινητό τηλέφωνο.
 
Στο βίντεο του ΑΝΤ1, φαίνεται το ελικόπτερο να βρίσκεται εκτός ελέγχου, να χτυπάει στα καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια να πέφτει με δύναμη στη θάλασσα.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στις 15:32 χάθηκε η επικοινωνία με την ΥΠΑ 
 
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της ενημέρωσε για το χρονικό της τραγωδίας: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του 
 
Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.
 
Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.
 
Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis