Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:04 | 16/05/2016

Γνωστό μοντέλο-πορνοστάρ είχε στείλει στο Παρίσι, ο 64χρονος εκκεντρικός καλλιτεχνικός μάνατζερ, μαζί με ένα ακόμη μοντέλο, προκειμένου να συστήσουν το ερωτικό γραφείο της… Γαλλίας, για λογαριασμό του κυκλώματος μαστροπών.

Η συνεργασία του όμως με το κύκλωμα ναυάγησε καθώς οι δύο κοπέλες δεν είχαν την… απόδοση που απαιτούσαν οι μαστροποί. Όπως αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος, οι δύο κοπέλες το πρώτο πράγμα που αναζήτησαν όταν πάτησαν το πόδι τους στο Παρίσι ήταν η προμήθεια κοκαΐνης και όχι οι ερωτικές παροχές! Κάπως έτσι ο 50χρονος αρχηγός διέκοψε τη συνεργασία τους, η οποία είχε προκύψει μέσω συγγενή του καλλιτεχνικού μάνατζερ, που ασχολείτο στο στήσιμο ιστοσελίδων με τη «διαφήμιση» των παροχών του κυκλώματος και το κλείσιμο των ερωτικών ραντεβού.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι ο 64χρονος καλλιτεχνικός μάνατζερ, δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ακρόπολης. Είχαν ακούσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση και θεωρήσουν ότι ήταν καταζητούμενος, ωστόσο η κατηγορία σε βάρος του ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και δεν ήταν αυτόφωρο το αδίκημα. Όπως και να έχει προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα γιατί δεν είχε ταυτότητα!

Ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του στο «ροζ» κύκλωμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει το όνομά μου στη δικογραφία. Η σύγχυση προέκυψε λόγω συνωνυμίας μου με κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν προγραμματιστής στις ιστοσελίδες του κυκλώματος».

Τα έσοδα του κυκλώματος κυμαίνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ 4.000-5.000 ευρώ την ημέρα, ενώ το μηνιαίο εισόδημα έφθανε τις 150.000 ευρώ. Περισσότερα από τα μισά κατέληγαν στην τσέπη του 50χρονου φερόμενου αρχηγού, ο οποίος έτσι «φρέσκα» όπως ήταν τα… κατέθετε στις πράσινες τσόχες του καζίνου της Πάρνηθας, του οποίου ήταν καθημερινός πελάτης εξαιτίας του πάθους του για τον τζόγο.

Το κύκλωμα υπολογίζεται ότι εξέδιδε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη περίπου 30 αλλοδαπές γυναίκες μέσω δικών του ιστοσελίδων, όπως οι randevou4sex.gr, sex4thessaloniki.com κ.ά..

Για κάθε ώρα ερωτικής συνεύρεσης οι κοπέλες έπαιρναν από 100 έως 150 ευρώ.

Ο 50χρονος διαχειριζόταν εστιατόριο στο Γκάζι, το οποίο ήταν στο όνομα της πρώην γυναίκας του, και παρότι ζημιογόνο φέρεται να αποτελούσε τον μηχανισμό για το ξέπλυμα των χρημάτων από τα πορνικά έσοδα. Παράλληλα διατηρούσε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό. , με το ύψος των καταθέσεων να προκύψει μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Οι ατζέντες του κυκλώματος και τα ονόματα του πελατολογίου φαίνεται να καίνε επιφανή στελέχη της ελληνικής κοινωνίας. Ο 50χρονος φερόμενος εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος πορνείας, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας δραστηριοποιείται την τελευταία 10ετία σε κυκλώματα μαστροπείας, με μόλις μία σύλληψη για εκβίαση το 2010.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Είχαν κατασχεθεί 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, όπως και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων.

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis