Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 21/02/2015

 

Πάνω από τα δύο τρίτα των Ρώσων πιστεύουν ότι άλλες χώρες απειλούν στρατιωτικά την ασφάλεια της χώρας τους, ενώ περισσότεροι Ρώσοι από ποτέ αυτόν τον αιώνα πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος πολέμου, σύμφωνα με μια έρευνα η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Το Ρωσικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης ανέφερε ότι το 68% όσων ερωτήθηκαν στο πλαίσιο σχετικής έρευνας πιστεύει πως άλλες χώρες απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας. Το κέντρο αυτό ανέφερε επίσης ότι ένας δείκτης για το πόσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα πολέμου βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το 1999.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως και ιδιωτικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, παρουσιάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια σύρραξη η οποία έχει υποκινηθεί από τη Δύση και συχνά προβάλλουν με έμφαση την δράση ξένων μαχητών στη χώρα αυτή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει υιοθετήσει μια ευρεία αντιδυτική ρητορική κατά τη διάρκεια της κρίσης, δηλώνει ότι η σύρραξη διεξάγεται από πληρεξούσιους του NATO και ότι ο στόχος του πολέμου είναι να «περικυκλωθεί» η Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά δυτικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι χαράσσει ξανά τον χάρτη της Ευρώπης διά της βίας και ότι απειλεί τα κράτη της Βαλτικής. Το Κέντρο ανέφερε ότι τα ευρήματα αυτά βασίστηκαν σε μια έρευνα που διεξήγαγε με τη μέθοδο των συνεντεύξεων σε δείγμα 1.600 προσώπων σε όλη τη Ρωσία την 14η και 15η Φεβρουαρίου.

http://www.koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis