Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 20/10/2019

Εκτενές ρεπορτάζ για τα Εξάρχεια δημοσίευσε το Βρετανικό δίκτυο BBC με θέμα τους βανδαλισμούς σε σπίτια που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας Airbnb στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, οι αναρχικοί στην Ελλάδα δεν επιθυμούν την αλλοίωση της περιοχής, λόγω της παρουσίας των τουριστών, όπως υποστηρίζουν. Μάλιστα, κατηγορούν το Airbnb ότι με τη ραγδαία αύξηση των ιδιοκτησιών που μπαίνουν στην πλατφόρμα προκαλείται άνοδος των τιμών των ενοικιαζόμενων σπιτιών, ενισχύεται η φτωχοποίηση, εκδιώχνοντας τους κατοίκους από την περιοχή.

Το BBC δημοσιεύει ανάρτηση της ομάδας «Exarcheia Tourism», η οποία σε μήνυμά της στα social media, αναφέρει: «Τουρίστες του Instagram, οι αστυνομικοί δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και δεν είστε ασφαλείς εδώ. Ιδιοκτήτη, η δική σου πόρτα είναι η επόμενη».
[custom:google-ads]
«Στα Εξάρχεια είναι ιδιαίτερα πιο ισχυρή η κόντρα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που θέλουν να βγάλουν τα προς το ζην μέσω της πλατφόρμας και της επιθυμίας κάποιων κατοίκων να διατηρήσουν τη γειτονιά τους», συνεχίζει στο ρεπορτάζ του το BBC.

Το εκτενές άρθρο κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή της περιοχής που ξεκινά από το 1973 και φτάνει μέχρι και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, κάτι που οδήγησε, όπως αναφέρει, σε «τεράστιες ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία από τότε».

Στο άρθρο του BBC ακόμα σημειώνεται ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θέλει να καθαρίσει την περιοχή και πως πρόσφατα έχουν γίνει αστυνομικές επιχειρήσεις.

Πηγή: lifo.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis