Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:04 | 17/06/2019

Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή Τρίτη (18/6) λεπτομέρειες για τον νέο εικονικό νόμισμα που δημιουργεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Στόχος της εταιρείας είναι να καταστήσει τις πληρωμές μέσω κρυπτονομισμάτων ακόμα πιο διαδεδομένες στο ευρύ κοινό, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι το δικό της κρυπτονόμισμα δεν θα έχει τις μεγάλες διακυμάνσεις που γνώρισε κατά καιρούς το bitcoin.
ADVERTISING

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Facebook δημιουργεί μια κοινοπραξία, την «Libra», στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από δώδεκα εταιρείες - κολοσσοί, όπως η Visa, η Mastercard, η PayPal και η Uber. Η κάθε μία από αυτές τις εταιρείες θα επενδύσει από κοινού με άλλα επιχειρηματικά κεφάλαια και μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σχεδόν 10 εκατ. δολάρια.

[custom:google-ads]

Η διοίκηση της κοινοπραξίας δεν θα συστεγάζεται με το Facebook, καθώς το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζει τη δυσπιστία της παγκόσμιας κοινότητας. Το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica αλλά και το ζήτημα της διάδοσης των fake news μέσα από τις σελίδες του κρατά σε απόσταση ασφαλείας το φιλόδοξο εγχείρημα.

Το νέο ψηφιακό νόμισμα θα συνδέεται με αρκετά νομίσματα ανάμεσα στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται το ευρώ και το δολάριο. Το Facebook ήδη έχει λάβει την αποδοχή από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Με περισσότερους από δύο δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο στις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, WhatsApp) η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ με το νέο της νόμισμα είναι πιθανό να αλλάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντοκουμέντα από την τελευταία άγρια συμπλοκή στον Κορυδαλλό

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis