Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 10/12/2016

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 52χρονο Ιταλό, καθώς έπεσε νεκρός σε βραζιλιάνικη φαβέλα, όπου τον οδήγησε το GPS.AdTech Ad

Ο Ρομπέρτο Μπαρντέλα και ο ξάδερφός του Ρίνο Πολάτο ταξίδευαν στη νότια Αμερική με μοτοσυκλέτες, καθοδηγούμενοι από το GPS, το οποίο τους οδήγησε στη φαβέλα Μόρο ντος Πραζέρες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκεί μέλη συμμορίας τους πέρασαν για αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν, με τον Μπαρντέλα να πέφτει νεκρός από πυρά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επιζώντα της επίθεσης, Πολάτο στην εφημερίδα La Repubblica, ταξίδευαν μαζί σύμφωνα με τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, όταν κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν ότι αυτό τους είχε οδηγήσει σε μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα, βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τουλάχιστον 10 νεαρούς, οι οποίοι κρατούσαν πολυβόλα, τουφέκια και πιστόλια.

Η αστυνομία ανέφερε στην O Globo ότι θεωρεί ότι η κάμερα που ήταν στο κράνος του Μπαντέλα μπορεί να έκανε τους ενόπλους να πιστέψουν ότι οι δύο Ιταλοί ήταν αστυνομικοί και κατέγραφαν τις ενέργειές τους.

Ο 52χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε ακαριαία ενώ τον Πολάτο τον έδεσαν και τον έβαλαν σε ένα όχημα. Για ώρες τον περιέφεραν, χτυπώντας τον προκειμένου να μάθουν ποιος ήταν. Σύμφωνα με τον επιζώντα, τα μέλη της συμμορίας επικοινωνούσαν συνεχώς μεταξύ τους και έγιναν νευρικοί όταν συνειδητοποίησαν ότι είχαν σκοτώσει τουρίστα. Τελικά, τον ίδιο τον παράτησαν σε άλλο σημείο της πόλης, μαζί με το άψυχο σώμα του ξαδέρφου του.

Αν και σε κατάσταση σοκ, ο Πολάτο μετέβη σε αστυνομικό τμήμα, όπου έκανε την σχετική καταγγελία. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά ανδρών και ενός ανήλικου.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis