Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 17/11/2017

Κάλεσμα στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά απεύθυνε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Λογαριασμός στο μέσο Telegram που πρόσκειται στο ISIS ζήτησε από επίδοξους τρομοκράτες να προβούν σε χτυπήματα «μοναχικών λύκων», όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί την προπαγάνδα των ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

[custom:google-ads]

Τα μηνύματα συνοδεύονται από μία αφίσα που εικονίζει τον σκούφο του Άγιου Βασίλη να συνοδεύεται από ένα μαχαίρι και το ειρωνικό σύνθημα «Απλά τρόμος για όλους, και ένα νέο έτος γεμάτο τρόμο».



Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την περίοδο των γιορτών είχε λάβει χώρα η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, όπου ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, οδηγώντας κλεμμένο φορτηγό, σκότωσε 12 ανθρώπους σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Αμρί, που σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα από αστυνομικά πυρά στην Ιταλία, είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis