Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:35 | 22/07/2015

Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για τη δολοφονία δύο Τούρκων αστυνομικών που βρέθηκαν νεκροί κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αναφέροντας πως προέβησαν στους φόνους αυτούς σε αντίποινα για την προχθεσινή φονική επίθεση αυτοκτονίας που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
 

"Στις 22 Ιουλίου γύρω στις 06:00 πραγματοποιήθηκε μία τιμωρητική ενέργεια εναντίον δύο αστυνομικών που συνεργάζονταν με τη συμμορία του Ντάες [το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] στην Τσεϊλάνπιναρ", αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ένοπλη πτέρυγα του PKK, Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG).


Σήμερα το πρωί, δύο αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί, με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε ένα κτίριο στην πόλη Τσεϊλάνπιναρ, στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε το πρωί ο κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα Ιτσετίν Κιουτσιούκ.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την επίθεση που προκάλεσε 32 θανάτους και περίπου 100 τραυματισμούς σε μία άλλη πόλη στα σύνορα με τη Συρία, τη Σουρούτς (νότια), που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. δυτικότερα.

Η επίθεση στη Σουρούτς είχε στόχο μία ομάδα νεαρών ακτιβιστών της αριστεράς, υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης, που ήθελαν να διασχίσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι. Η συριακή αυτή πόλη καταστράφηκε έπειτα από τέσσερις μήνες σφοδρών μαχών που κατέληξαν στη νίκη των Κούρδων της Συρίας επί των τζιχαντιστών μαχητών.

Η τουρκική κυβέρνηση δεσμεύθηκε το φθινόπωρο του 2012 για ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK, που διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα στο τουρκικό έδαφος στη διάρκεια του οποίου 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η εκεχειρία που κήρυξε το PKK ισχύει από τότε ωστόσο οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε μία συμφωνία.

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis