Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 08/07/2018

Η δύναμη των social media, αλλά και η ευαισθησία και η επινοητικότητα ενός επιβάτη τρένου στην Ινδία, έσωσε 26 κορίτσια από τα χέρια ενός αδίστακτου διακινητή, ο οποίος τα μετέφερε για εκμετάλλευση κάθε είδους. Ο Adarsh Shrivastava «ανέβασε» ένα tweet, αποκαλύπτοντας τη δράση ενός άντρα, ο οποίος μετέφερε με το τρένο τα 26 κορίτσια. Το tweet έφτασε μέχρι την αστυνομία στο Μουμπάι, η οποία επενέβη και απελευθερώθηκαν τα παιδιά.

Ο επιβάτης του τρένου παρατήρησε τα 26 κορίτσια, διαπιστώνοντας ότι ήταν φοβισμένα, μελαγχολικά και αγχωμένα. Παρατήρησε επίσης, ότι ταξίδευαν με έναν άντρα στο ίδιο βαγόνι. Τότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στο tweet που ανέβασε έγραφε ότι ταξίδεύει με 25 κορίτσια (τελικά ήταν 26), ορισμένα εκ των οποίων κλαίνε και φαίνονται ανασφαλή. Απέστειλε μάλιστα το tweet τόσο στις αρχές του σιδηροδρόμου, όσο και στο υπουργείο για τους σιδηροδρόμους, ακόμη και στον πρωθυπουργό.
[custom:google-ads]
Σε δεύτερο μήνυμα που ανέβασε, έγραφε ότι πιθανόν να πρόκειται για διακίνηση παιδιών.

Στην καταγγελία του Adarsh Shrivastava αντέδρασε σχεδόν 1,5 ώρα μετά το υπουργείο σιδηροδρόμων, το οποίο έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να σταματήσουν το τρένο και να ελέγξουν.

Ο έλεγχος απέδωσε αποτέλεσμα. Πράγματι το γκρουπ των κοριτσιών προέρχονταν από την περιοχή Narkatikyaganj της επαρχίας Idgah. Συνοδεύονταν από δύο άντρες ηλικίας 22 και 55 ετών. Τα κορίτσια απευλευθερώθηκαν και οι διακινητές συνελήφθησαν, σε μία επιχείρηση που ξεκίνησε από ένα απλό tweet.

Πηγή: protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis