Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 15/03/2016

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τον στρατό οι εργασίες στα τρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που ετοιμάζονται στην Ήπειρο.

Στην παλιά μαθητική εστία στα Δολιανά Πωγωνίου οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των υποδομών σχεδόν έχουν τελειώσει και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φτάσουν εκεί τουλάχιστον 200 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων.

Στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στην Φιλιππιάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και αναμένεται να ξεκινήσει, ίσως και εντός της ημέρας, το στήσιμο των σκηνών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο δήμος της περιοχής, οι υποδομές του παλιού στρατοπέδου, προς το παρόν, μπορούν να υποστηρίξουν τη φιλοξενία 700 προσφύγων για διάστημα οκτώ μηνών.

Στον διάδρομο του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου στην Κατσικά Ιωαννίνων δημιουργείται υποδομή για τη φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων. Ήδη, αντιμετωπίστηκαν ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στον χώρο, ενώ προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσής του.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας 162 πρόσφυγες από τη Συρία.

parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis