Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 15/11/2017

[custom:google-ads]

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 75-80 ετών εντοπίστηκε νεκρή στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα η οποία έμενε στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Κοροπούλη 8 στην Μάνδρα ζητούσε από νωρίς το πρωί βοήθεια, καθώς ο δρόμος έξω από το σπίτι είχε πλημμυρίσει και τα νερά έμπαιναν μέσα στο σπίτι της. Ένας από τους γείτονες προσπάθησε να την βοηθήσει να βγει, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει και από εκείνη την ώρα χάθηκε η επαφή μαζί της.

Νεκρή γυναίκα  και ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.

Και ένας άνδρας 89 ετών έχασε τη ζωη του από την κακοκαιρία, ο οποίος ανασύρθηκε από ημιυπόγειο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε με την οικογένειά του, στην ίδια περιοχή από όπου ανασύρθηκε νωρίτερα νεκρή μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ -χωρίς να το έχει επιβεβαιώσει η Πυροσβεστική μέχρις στιγμής- ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα Γλυκά Νερά όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά ρεύματα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 39 χλμ., στη Νέα Πέραμο.
  • Προβλήματα παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33 χλμ., μέχρι το 34 χλμ., διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
  • Στο 2 χλμ., στης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σε εκτροπές στην κυκλοφορία έχει προχωρήσει η Τροχαία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο 15ο χλμ. στο ύψος του Ασπροπύργου και στο ρεύμα προς Κόρινθο,
  • στο 21ο χλμ., στον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας
  • στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ., στο κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής από την ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 360 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή επιχειρούν 40 συνεργεία με 125 άτομα.

Ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντληση υδάτων
Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ, Τροχαία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αντλήσεις υδάτων και τον απεγκλωβισμό των οδηγών, ενώ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση των Αρχών.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Βασιλείου, τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ για αύριο θα επανεξεταστεί το ζήτημα. Λίγο μετά τις 9 το πρωί πάντως και οι δύο αυτές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της περιφέρειας.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Οι περιοχές Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα και Μέγαρα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η περιφέρεια ανακοίνωσε ότι λόγω των σοβαρών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής, ενώ σημειώνει ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, όπου είναι απαραίτητο και να συνδράμουν τις αρμόδιες αρχές, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ήδη αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής

«Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των πληγεισών περιοχών από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ήδη αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά ενώ ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, όπου είναι απαραίτητο και να συνδράμουν τις αρμόδιες αρχές.

Συστήνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Για οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας εδώ.

Τέλος, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ευχαριστεί τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν από νωρίς το πρωί, σε δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: ipop.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis