Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:43 | 04/01/2015

 

Το ναυτικό της Νότιας Κορέας (RoKN) παρέλαβε την τρίτη φρεγάτα κλάσης Incheon, στις 31 Δεκεμβρίου. H φρεγάτα παραδόθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Μελλοντική Πειραματική Φρεγάτα (FFX).
 
Η Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) της χώρας η οποία ανακοίνωσε πως το πλοίο, με την ονομασία RoKS Jeonbuk-813, θα είναι επιχειρησιακή τον Μάιο.
 
Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να αναλάβει αποστολές όπως θαλάσσια επιτήρηση και ανθυποβρυχιακές περιπολίες.
 
Το Jeonbuk είναι το τρίτο πλοίο της κλάσης που ναυπηγείται από τη Hyundai Heavy Industries που έχει κατασκευάσει και τις 2 πρώτες. Μια άλλη εγχώρια εταιρεία, η STX Offshore & Shipbuilding, έχει υπογράψει τη σύμβαση για την κατασκευή των υπόλοιπων τριών πλοίων.
 
Ακόμη εννέα πλοία προγραμματίζονται να εισέλθουν σε υπηρεσία έως το 2020. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις αυτό δείχνει πως θα αποκτηθούν συνολικά έως 20 πλοία.
 
Οι φρεγάτες κλάσης Incheon προορίζονται να αντικαταστήσουν τις φρεγάτες κλάσης Ulsan και τις κορβέτες Dong Hae και Po Hang.
 
Είναι εξοπλισμένη με το επιφανείας-αέρος RAM Mk-49 RIM-116, Phalanx Block 1B και σόναρ τοποθετημένο στη γάστρα του πλοίου. Το HIS Janes δημοσίευσε τον Ιανουάριο του 2013 πως το RoKN θα αναπτύξει ελικόπτερα AW159 Lynx Wildcat για αποστολές ASW πάνω στις φρεγάτες κλάσης Inheon, έξι τορπιλοσωλήνες για τις εγχώριας προέλευσης τορπίλες των 324 χιλιοστών, K745 και πυροβόλο των 127mm.
 
Οι φρεγάτες κλάσης Incheon έχουν μήκος 114 μέτρων, πλάτος 14 μ., και βύθισμα 4 μ. Πλήρως έμφορτες οι φρεγάτες εκτοπίζουν 3200 τόνους μπορούν να έχουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και διαθέτουν πλήρωμα 140 ατόμων.
 
defencenet.gr 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis