Τρίτος θάνατος κρατουμένου - Αυτοκτόνησε λίγο πριν αποφυλακιστεί

Τρίτος θάνατος κρατουμένου - Αυτοκτόνησε λίγο πριν αποφυλακιστεί

Ο 31χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού είχε δικαιωθεί το 2013 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε προσφυγή που έκανε μαζί με άλλους 12 συγκρατούμενούς του, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους

Του Μάνου Φραγκιουδάκη

Μετά τον θάνατο του 26χρονου κρατουμένου στις φυλακές Λάρισας στις 2 Φεβρουαρίου από οδοντικό απόστημα και την αυτοκτονία του 33χρονου κρατουμένου στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού στις 5 Φεβρουαρίου, ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώνεται και ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στις φυλακές σε τρεις, μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες.

Πρόκειται για τον 31χρονο οροθετικό και τοξικομανή κρατούμενο Ν.Δ. που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού στις 29 Ιανουαρίου. Ο Ν.Δ. κρατείτο στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου των φυλακών ενώ σε περίπου τρεις μήνες ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί. Όπως λένε οι συγκρατούμενοί του, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αποσύνδεση από την πραγματικότητα. Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στο ισόγειο του Νοσοκομείου των Φυλακών σε ειδικό χώρο απομόνωσης απέναντι από τα γραφεία των γιατρών και των νοσηλευτών με σκοπό να οργανωθεί η μεταφορά του σε εξωτερικό νοσοκομείο, με τους συγκρατούμενούς του όμως να λένε πως αν δεν είχε απομονωθεί θα μπορούσε να είχε σωθεί. Στις 14.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι γιατροί τον είδαν τελευταία φορά ζωντανό, καθώς μισή ώρα αργότερα εντοπίστηκε κρεμασμένος. Γιατροί και νοσηλευτές, επιχείρησαν να του κάνουν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.

 

Ο 31χρονος είχε φυλακιστεί για πρώτη φορά το 2012 ενώ είχε αποφυλακιστεί το 2014 ως οροθετικός, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του. Λίγο καιρό αργότερα όταν δεν έδωσε ορισμένες φορές το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, επέστρεψε στον Κορυδαλλό.

 

Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο κρατούμενος που βρέθηκε νεκρός, είχε δικαιωθεί ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα news247.gr