Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 27/09/2018

Εγκλειστος δικηγόρος φαίνεται πως είναι το «τρίτο» πρόσωπο, για το οποίο ο 51χρονος κατασκευαστής, υποστηρίζει ότι είχε λάβει το… δάνειο των 300.000 ευρώ από τον 57χρονο φαρμακοποιό, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 51χρονος υποστήριξε ότι γι' αυτόν είχε λάβει το… δάνειο των 300.000 ευρώ από τον 57χρονο φαρμακοποιό, το οποίο στη συνέχεια αποτέλεσε την αφορμή κατάσχεσης της οικίας του και το κίνητρο για να φθάσει στο έγκλημα.

"Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται να χρωστούσε στον κατασκευαστή, ο οποίος του πρότεινε να πάρει χρήματα από τον φίλο του φαρμακοποιό προκειμένου να τον αποπληρώσει. Ο δικηγόρος αρχικά έδινε κάποια χρήματα στον κατασκευαστή  από τα «δανεικά», στη συνέχεια όμως σταμάτησε" αναφέρει η εφημερίδα. 

[custom:google-ads]

"Ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ήταν φίλοι με το θύμα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Το 2008, ο δικηγόρος, που του όφειλε χρήματα ήθελε να δανειστεί προκειμένου να τον εξοφλήσει και εκείνος του πρότεινε τον φαρμακοποιό. Ο δράστης υποστήριξε ότι έλαβε 300.000 ευρώ από τον φαρμακοποιό και υπέγραφε εκείνος επιταγές και χρεόγραφα για λογαριασμό του δικηγόρου, με το ποσό να δεσμεύεται ότι θα το αποπληρώσει το 2010.

Η αποπληρωμή δεν γινόταν, με τον φαρμακοποιό να είναι απαιτητικός προς τον κατασκευαστή για την αποπληρωμή του χρηματικού ποσού, αφού μόνο από εκείνον μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματά του. Ο φαρμακοποιός διεκδίκησε τα χρήματά του δικαστικά το 2010,  και τον Φεβρουάριο του 2018 βγήκε απόφαση δικαστηρίου για τον πλειστηριασμό οικίας του 51χρονου κατασκευαστή στην Γλυφάδα.

Τον περασμένο Ιούνιο έγινε ο πλειστηριασμός και το σπίτι πέρασε στην κυριότητα του φαρμακοποιού, ενώ ένα μήνα αργότερα ο φαρμακοποιός μέσω δικηγόρου κίνησε τις διαδικασίες για την εκτέλεση της απόφασης έξωσης από δικαστικό επιμελητή", σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis