Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:20 | 11/06/2015

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, βουλευτές, εργατικά σωματεία, απολυμένοι και εργαζόμενοι έδωσαν το παρόν στην μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο προαύλιο της ΕΡΤ το απόγευμα της Πέμπτης.

Με μια μεγάλη συναυλία και την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών η ΕΡΤ άνοιξε τις πύλες της στους πολίτες δύο χρόνια ακριβώς μετά το «μαύρο» και το κλείσιμο της εταιρείας.

Υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, δίνουν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, με σημαντικούς Ελληνες καλλιτέχνες.

Παρών επί σκηνής ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.


Πριν την συναυλία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των απολυμένων της Κόκα Κόλα, των σχολικών φυλάκων, των διαθέσιμων του Υπουργείου Πολιτισμού και εργατικών σωματείων στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής και πορεία προς το Ραδιομέγαρο, όπου υπήρξαν, χαιρετισμοί αντιπροσώπων και ομιλία του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Επίσης έγινε και τρισάγιο για τους 19 ανθρώπους της ΕΡΤ που έχασαν τη ζωή τους τα δύο αυτά χρόνια στο οποίο παραβρέθηκαν οι Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς.

Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα - «Κόλαση» στο κέντρο

Την ώρα που στην ΕΡΤ γιορτάζουν την επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο Σύνταγμα επικρατεί κυκλοφοριακό αλαλούμ,εξαιτίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ «για το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση».

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο το πρωί 150 μέλη του ΠΑΜΕ κρέμασαν πανό που έγραφε: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Λίγο μετά τις 20:30 κατέβασαν το πανό και σταμάτησαν την συμβολική κατάληψη.

Το παρών στη διαδήλωση έδωσαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Λιάνα Κανέλη αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα.

Σημειωτέον ότι στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε απίστευτο μποτιλιάρισμα με όλες τις βασικές αρτηρίες να είναι κλειστές και η κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσα από τα στενά του Κολωνακίου.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis