Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 24/10/2019
Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία στην Κω, όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος συγκρούστηκε με λέμβο που μετέφερε μετανάστες.
 
Από την σύγκρουση ένα παιδί μόλις 3 ετών έχασε την ζωή του, ενώ άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν. Ο εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός μίλησε στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία ανοικτά της Κω.
 
«Ως Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να εκφράσουμε την θλίψη μας και την οδύνη μας για αυτό το τραγικό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός μικρού παιδιού και να αγνοείται ακόμα ένας συνάνθρωπος μας 26 ετών», είπε αρχικά ο κ. Λαγκαδιανός.
 
«Ηταν σκοτάδι, η λέμβος με τους μετανάστες δεν έφερε φωτισμό»
 
Αναφερόμενος στις συνθήκες τους δυστυχήματος, ο κ. Λαγκαδιανός τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό: «Το περιστατικό έλαβε χώρα κάτω από συνθήκες απόλυτου σκότους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η λέμβος με τους μετανάστες δεν έφερε καθόλου φωτισμό και ήταν υπερφορτωμένη απ' ότι λένε οι πληροφορίες μας. Ηταν 34 άτομα σε μία φουσκωτή λέμβο 6-7 μέτρων που ακόμα και τα σύγχρονα ραντάρ του σκάφους του Λιμενικού δεν μπόρεσαν να την εντοπίσει. Και δεν κάτι αφύσικο αυτό. Πολλές φορές έχουμε αναφορές από πλοιάρχους εμπορικών πλοίων, που την τελευταία στιγμή αποφεύγουν σύγκρουση με τέτοιες λέμβους. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ορατές ειδικά όταν είναι υπερφορτωμένες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis