Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:18 | 24/08/2020

Τραγικό τέλος βρήκαν τουλάχιστον 13 άτομα σε νάιτ κλαμπ στο Περού, που ποδοπατήθηκαν έως θανάτου ή πέθαναν από ασφυξία, όταν οι θαμώνες επιχείρησαν να το σκάσουν κατά την έφοδο της αστυνομίας για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊού.

Με την πανδημία της Covid-19 να σαρώνει το τελευταίο διάστημα τη λατινοαμερικανική χώρα, περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία για το πάρτι γενεθλίων, που είχε διαφημισθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όταν έφθασαν δυνάμεις της αστυνομίας στο νυκτερινό κέντρο Thomas Restobar στη συνοικία Λος Ολίβος της πρωτεύουσας του Περού, περίπου 120 άτομα προσπάθησαν να ξεφύγουν και να γλιτώσουν τη σύλληψη. Μέσα στον πανικό πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Περού οι θαμώνες προσπάθησαν να φύγουν όλοι μαζί από τη μοναδική πόρτα του νάιτ κλαμπ με αποτέλεσμα να παγιδευτούν στο κλιμακοστάσιο, που οδηγεί στο δρόμο. 23 θαμώνες συνελήφθησαν.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 20 έως 30 ετών,σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ. Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αδειάσουν το νάιτ κλαμπ. «Φαίνεται πως η αστυνομία μπήκε και έριξε δακρυγόνα. Και τους έκλεισαν και απ' ό,τι φαίνεται έπαθαν ασφυξία», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Κατάφερα να βγω, ο Θεός ξέρει γιατί, η φίλη μου που ήταν μαζί μου πέθανε στα χέρια μου», αφηγήθηκε στους δημοσιογράφους μια νεαρή γυναίκα που ήταν παρούσα στο πάρτι.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί!

Το Περού έβγαλε τον Μάρτιο στρατό στους δρόμους για να μπλοκάρει μεγάλες οδικές αρτηρίες στη Λίμα εν μέσω της πανδημίας, διέταξε το κλείσιμο των νυκτερινών κέντρων και των μπαρ και απαγόρευσε στις 12 Αυγούστου τις οικογενειακές συγκεντρώσεις επιβάλλοντας παράλληλα νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας σε μια χώρα που μετρά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θυμάτων από την Covid-19 στη Λατινική Αμερική.

Μέχρι το Σάββατο είχαν καταγραφεί στο Περού 585.236 κρούσματα – αριθμός διπλάσιος σε σχέση με εκείνον της 2ας Ιουλίου – ενώ ο αριθμός των θυμάτων έχει φθάσει τα 27.453.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis