Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:34 | 07/04/2015

Αδυναμία να αποστείλουν στη Βουλή στοιχεία για υπουργούς ή βουλευτές που μπορεί να μετέφεραν χρήματα από καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού, δηλώνουν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε έγγραφα που διαβίβασε στη Βουλή η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και αφορούσαν σε ερώτηση του Ποταμιού προς τον Γιάννη Βαρουφάκη υποστηρίζει ότι:: «Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με όσα αναφέρονται στην ερώτηση. Περαιτέρω, σημειώνουμε ότι ακόμη και αν διαβιβάζαμε την ερώτηση στις τράπεζες- μέλη μας, θα ήταν άνευ αντικειμένου, καθ’ όσον τα αιτούμενα στοιχεία διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο αίρεται εν προκειμένω μόνο με σχετικό αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3α του Ν. 3213/2003», αναφέρει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και δηλώνει «στη διάθεση των βουλευτών για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση». Από την πλευρά της και η Τράπεζα της Ελλάδας στην οποία διοικητής είναι ο κ. Στουρνάρας απαντά αναλόγως.

Όπως ενημερώνει «δεν λαμβάνει από τα εποπτευόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στοιχεία που αφορούν καταθέσεις, ομόλογα και λοιπά επενδυτικά προϊόντα των εγχώριων πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, κατά την έννοια του άρθρου 4 εδ. 11 του Ν. 3691/2008, για τις συναλλαγές των οποίων τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να εφαρμόζουν τα προσήκοντα μέτρα δέουσας επιμέλειας σύμφωνα με τα άρθρα 12 ή 19 του ανωτέρω νόμου και τις σχετικές αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος». Και συνεχίζει το έγγραφο αναφέροντας ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαμεσολαβεί ούτε ενημερώνεται για το περιεχόμενο των διαβιβαζομένων από τα πιστωτικά ιδρύματα σε τακτική βάση συναλλαγών προς τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δυνάμει της ΠΟΛ 1033/2014 στα οποία περιλαμβάνονται οι μεταφορές πίστωσης και τα εμβάσματα του εξωτερικού».

Πηγή: www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis