Τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - Έφτασε η στιγμή να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ
Τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - Έφτασε η στιγμή να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη

Ξεκίνησε χθες στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Κυπαρισσίας η δίκη του Αιγύπτιου που το περασμένο Σεπτέμβριο είχε τραυματίσει με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα στην προσπάθεια τους να τον συλλάβουν.

Ο 28χρονος Αιγύπτιος με "πλούσιο βιογραφικό" από τον ποινικό κώδικα, που ήδη κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, κατηγορείται για τα εξής αδικήματα: Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή. Παράνομη οπλοφορία. Ληστρική κλοπή. Οπλοχρησία. Αντίσταση κατά της αρχής, τελεσθείσα από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε η πράξη διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο. Απόπειρα βιασμού.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και έτσι ορίστηκε δικηγόρος από το δικαστήριο ο Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση και έτσι η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 27 του μηνός.

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά τη σύλληψη:

«Ο Αιγύπτιος παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για την απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά, ήρθε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα (Σεπτέμβριος) και αποπειράθηκε να βιάσει μια ανήλικη Καλαματιανή. Η Αστυνομία τον αναζητούσε αλλά μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να τον εντοπίσει. 

Λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ, ο Αιγύπτιος άρχισε να παρενοχλεί με το μαχαίρι διαβάτες στην Παραλία της Καλαμάτας. Οι πολίτες ειδοποίησαν την Αστυνομία και κάποια στιγμή άρχισαν να τον κυνηγούν οι ίδιοι, μέσα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Οταν εκείνος βγήκε στην οδό Μακεδονίας, επιχείρησε να τον συλλάβει αστυνομικός της ΔΙΑΣ που έσπευσε στην περιοχή. Ο Αιγύπτιος μαχαίρωσε τον αστυνομικό πρώτα στο πρόσωπο και μετά στον ώμο. Τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στον αέρα και δεξιά πάνω από το δράστη (όπως προβλέπει ο νόμος για τη νόμιμη άμυνα), με στόχο να τον εκφοβίσει. Δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ επιχείρησε να συλλάβει τον Αιγύπτιο αλλά δέχτηκε κι αυτός επίθεση με το μαχαίρι. Ευτυχώς το μαχαίρι βρήκε τον ασύρματο που είχε στο στήθος ο άνδρας της ΔΙΑΣ και τραυμάτισε μόνο ελαφρά τα δάχτυλά του. 

Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί εγκλώβισαν τον Αιγύπτιο σε πιλοτή πολυκατοικίας. Μαινόμενοι πολίτες που τον κυνηγούσαν επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, και η Αστυνομία με δυσκολία τον απέσπασε από τα χέρια τους. Το πλήθος όμως πρόλαβε να ξυλοφορτώσει άγρια τον Αιγύπτιο πριν τον γλιτώσει από τα χειρότερα η Αστυνομία».

 eleftheriaonline.gr