Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 23/06/2017

Μία ακόμη επίθεση με στόχο αστυνομικούς σημειώθηκε πίσω από την ΑΣΟΕΕ. Είναι η 5η φορά μέσα σε ένα χρόνο που αστυνομικοί δέχονται επίθεση πίσω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένου στα δικαστήρια. Ένας από τους αστυνομικούς δέχθηκε χτύπημα με καδρόνι στην πλάτη και μεταφέρθηκε προληπτικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η πρόσκαιρη απελευθέρωση κρατουμένου, καταγράφηκε χθες το πρωί, μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου, στην οδό Μαυροματέων πίσω από την ΑΣΟΕΕ. Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, το πλήρωμα περιπολικού που μετέφερε κρατούμενο από το Μπαγκλαντές στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κατηγορούμενο για παρεμπόριο, εγκλωβίστηκε στην κίνηση της οδού Μαυροματέων.

Μία ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκε εναντίον του περιπολικού με πέτρες και ξύλα, σπάζοντας τζάμια του οχήματος, ενώ προκάλεσε φθορές εξωτερικά. Οι δύο αστυνομικοί εγκατέλειψαν το όχημα, ενώ ένας από αυτούς δέχθηκε χτύπημα με καδρόνι στην πλάτη. Οι δράστες φαίνεται να άνοιξαν την πίσω πόρτα του οχήματος και έβγαλαν μέσα από αυτό τον δεσμευμένο κρατούμενο. Για μερικά μέτρα τον είχαν μαζί τους, έως τη στιγμή που εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ, που είχαν κληθεί να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους, με τους νεαρούς να τρέπονται σε φυγή όπως και ο κρατούμενος. Το περιπολικό κατάφερε να απεμπλακεί από το σημείο της επίθεσης και να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, μέχρι να οδηγηθεί και αυτό στο… φανοποιείο της ΕΛ.ΑΣ..

Το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας σώθηκε από τον ίδιο τον κρατούμενο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος περίμενε στωικά κάτω από ένα δέντρο του άλσους με τις χειροπέδες στα χέρια, έως ότου εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στα δικαστήρια. Συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για διάσπαρτα άβατα στην Αθήνα. Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν εξαιρετικά αιχμηρός:

«Από την ΑΣΟΕΕ, ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που αποτελεί αποικία του βαθέως κράτους του Εξαρχιστάν εξαπολύθηκε επίθεση σε βάρος δύο αστυνομικών, κατά τα άλλα όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε διότι η Ηρώδου Αττικού είναι απόλυτα ασφαλής». 

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis