Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:31 | 10/09/2016

Στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων στην Θάσο, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. 

Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Μεγάλες πυρκαγιές σε Αγιο Ορος και Θάσο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7:20 το πρωί, στο Άγιον Όρος. Στην περιοχή επιχείρησαν εννέα οχήματα με 18 άτομα, ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων κι ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών. Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6 το πρωί και σε δασική έκταση στη Θάσο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης εκτός των επίγειων δυνάμεων συμμετέχουν και εναέριες: τέσσερα καναντέρ, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.

Τέσσερις πυρκαγιές προκλήθηκαν στο νησί της Θάσου από πρωινούς κεραυνούς σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη. Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ έχει δοθεί ήδη απαγορευτικό απόπλου των επιβατικών πλοίων και των φέριμποτ ανοιχτού τύπου από τα πορθμεία της Καβάλας και της Κεραμωτής.

Νωρίς το πρωί εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο, ενώ λίγο έλλειψε να εγκλωβιστούν μέσα στις φλόγες και δυο βουλευτές της Καβάλας που είχαν σπεύσει στην περιοχή, όπως επίσης και τουρίστες που διέμεναν στην περιοχή. Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή. Επίσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε πριν από λίγο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μετά τις πρώτες βοήθειες που του δόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Επίσης, εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.

Αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν συνολικά 65 πυροσβέστες με 40 οχήματα που ήρθαν στο νησί από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, οι οποίοι και δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες. Επίσης, επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, δυο τύπου PZL και δυο ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Στη Θάσο έχει μεταβεί και η Α' ΕΜΑΚ, ενώ μεταφέρονται και μονάδες του στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και το κέντρο της Πυροσβεστικής προκειμένου μπορέσει να υπάρξει συντονισμός για τον έλεγχο των εστιών της φωτιάς στην Θάσο.


www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis