Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:55 | 19/03/2017

Έμαθα να μαστορεύω …!

Ουδεμία όρεξη έχω να αντιπαρατεθώ στις τοποθετήσεις και στον σχολιασμό συναδέλφων μου (Αξιωματικών ή Υπαξιωματικών) αναφορικά με το ισχύον σύστημα προαγωγών (βαθμολόγιο ΕΛ.ΑΣ.) – παρότι, ομολογώ, ότι τα προσωνύμια που χρησιμοποιούνται από τους επιστολογράφους – κριτικούς ταιριάζουν γάντι με την σοβαροφάνεια των θέσεων που πρεσβεύουν και προξενούν το γέλιο στους αναγνώσκοντες – παρότι φλερτάρουν με τη γελοιότητα.
Οφείλω να υπενθυμίσω τα εξής πραγματικά περιστατικά διότι δεν έχουν απαντηθεί έως σήμερα (παρά την τόση αλληλογραφία) και διαχέεται η «καρκινική» άποψη ότι μια χαρά είναι το ισχύον βαθμολόγιο και ότι επιχειρείται από μια ειδική κατηγορία (π.χ. Ανθ/μοι) η ανατροπή του για «ιδιοτελείς» !!! σκοπούς:

Αλήθεια Νο 1: Προήχθησαν ή όχι νεότεροι = υφιστάμενοι Ανθυπαστυνόμοι από την επετηρίδα του αυτού βαθμού με μη αξιοκρατικά κριτήρια κατ΄εφαρμογή του Ν.3686 / 2008 ;;;;  Γνωρίζετε άραγε κανέναν που προήχθη με προσφυγή χωρίς κατά την υποβολή της να έχει προαχθεί νεότερός του, αλλά με διασταλτική ερμηνεία !!!! Τι ακριβώς κ. κ. συνάδελφοι γνωρίζετε επιτέλους (περί ισότητας - αξιοκρατίας) και επί του θέματος που ανερυθρίαστα αρθρογραφείτε… ;;;
 Εάν τούτο συνέβαινε σε άλλη επετηρίδα (ιδίως των Αξιωματικών που διαμαρτύρονται) θα αξίωναν την αποκατάσταση της αδικίας ή όχι (δηλαδή να προάγεται υφιστάμενος * νεότερός τους* στο βαθμό με πρόσχημα μόνο τα χρόνια συνολικής του Υπηρεσίας στο Σώμα ;;;;  Ουδείς απάντησε σχετικώς έως σήμερα …

Αλήθεια Νο 2: Σας θυμίζει τίποτα η εικόνα (αναφέρομαι σε μάχιμους μόνο – Α.Τ. – Τ.Α. – Τ.Τ.) του «ώριμου» Ανθυπαστυνόμου να κάθεται δίπλα στο νεότερο στα χρόνια αλλά προϊστάμενό του Υπαστυνόμο στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας και να επιλαμβάνονται επί πληθώρα δικογραφιών ;;;; Ίσως έχετε ακούσει ότι ένας αριθμός νεοεξερχομένων Υπαστυνόμων Β΄ από Σ.Α.Ε.Α. εμπιστεύεται στα πρώτα τους βήματα (χωρίς να υποβαθμίζω την θεωρητική κατάρτισή τους) έναν πεπειραμένο Ανθυπαστυνόμο για την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που κατέχουν στη δύσκολη μάχιμη πάντα βάρδια, σχέση που κατά κανόνα αναγνωρίζει δια του βίου του  !!!
Θυμάστε άραγε κανένα Αξιωματικό να υπεκφεύγει της ευθύνης του ;;;;; Μπορεί βέβαια, καμιά φορά να μην θέλει να είναι αξιωματικός υπηρεσίας και βάζει μέσο για να μη διατίθεται (διότι έχει δουλειά και θα μπλέξει με ευθύνη) ή να αποσπαστεί σε κανά γραφείο (μπα εξαίρεση θα έλεγα …!!!) αλλά επιθυμεί σφόδρα να εποπτεύσει δια οδηγού τον Αστυφύλακα – Αρχιφύλακα – Ανθυπαστυνόμο που εκτελεί τα δέοντα εις την «ναυαρχίδα» εκάστου μαχίμου τμήματος = καρέκλα Αξιωματικού υπηρεσίας και στην «λιγοστή κατά τους ακριβοδίκαιους ή γελοίους σχολιαστές σας» ευθύνη που αυτή (η θέση) προσφέρει.
 Πάρτε το χαμπάρι, η ανωτερότητα κερδίζεται με το «παραγόμενο έργο» και την ανάληψη ανάλογων ευθυνών. Αυτός που την κατέχει  - αλλά δεν του αναγνωρίζεται με το ισχύον καθεστώς, είναι ο Αστυφύλακας – Αρχιφύλακας – Ανθυπαστυνόμος που καθημερινά διατίθενται στις ποιο απαιτητικές Υπηρεσίες και που βγάζουν «ασπροπρόσωπους» τους Αξιωματικούς των. Ουδείς άλλος δικαιούται να ομιλεί και τούτο το γνωρίζουν εμπράκτως οι (σπουδαίοι ομολογουμένως) Αξιωματικοί που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μαζί τους, αλλά φαίνεται ότι αριθμητικά είναι λίγοι και έτσι διατυπώνονται κραυγές ανωτερότητας από τους «καρεκλοκένταυρους» που επιθυμούν να διαιρούν και όχι να συνθέτουν (προς όφελος των προσωπικών τους συμφερόντων = ιδιοτέλεια, φίλοι μου).

Αλήθεια Νο 3: Και τελευταία … Το ισχύον καθεστώς προαγωγών (βαθμολόγιο) είναι άνισο για τους κατωτέρους όλων των βαθμίδων και χρήζει ολικής αναμόρφωσης υπέρ αυτών, κατά τον Αριστοτέλη βεβαίως – βεβαίως (τα δε κείμενα του οποίου και όχι μόνο, εύχομαι να τα μελετούν οι μελλοντικοί επιστολογράφοι σας, εις βάθος και ουχί επιφανειακώς ώστε την έκταση αυτών να αποδίδουν με πληρότητα έναντι ενός εκάστου οσφυοκάμπτη  …)
Εγώ με τη σειρά μου αρκούμαι στο απλό ρητό του θυμόσοφου λαού μας «Έμαθα να μαστορεύω και …. το μάστορά μου». Αφιερωμένο στους Αστυφύλακες Αρχιφύλακες και Ανθυπαστυνόμους της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στο «μαγκανοπήγαδο» και δεν ανέχονται την κοροϊδία από κικους – ρίκους – κικιρίκους – αντι-ποκοπίκους κλπ…!!!!

 

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis