Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 23/05/2017


Οι δράστες της περίεργης ληστείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν τελικά τρεις και κατά συνέπεια, έπειτα από την σύλληψη του 25χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου και αδελφού κατηγορούμενου για την σχέση του με την ένοπλη οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”, οι καταζητούμενοι είναι δυο.

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αποκωδικοποιώντας όλες τις λεπτομέρειες της ληστείας, που διεπράχθη πριν από περίπου δυο εβδομάδες και οδήγησε στην σύλληψη 25χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου έχοντας μάλιστα “άρωμα τρομοκρατίας”.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και την ενημέρωση που παρείχαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη των ερευνών, οι δυο συνεργοί, ο 25χρονος και ο συνεργάτης του, ήταν κρυμμένοι στις γυναικείες τουαλέτες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στο κεντρικό κτήριο.

Στο ισόγειο του κτηρίου είναι εγκατεστημένο το ΑΤΜ που είχαν βάλει στο “μάτι” οι δυο δράστες και σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι αστυνομικοί, οι δυο οπλοφόροι είχαν συνεχή ενημέρωση από τρίτο πρόσωπο που βρίσκονταν έξω από το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τρίτο πρόσωπο στην παρέα των ληστών, παρακολουθούσε την χρηματαποστολή και συγκεκριμένα πότε θα φτάσει στη Γεωπονική και κυρίως πότε θα πάρει το κουτί με τα χρήματα ο υπάλληλος της Εταιρείας, για την τροφοδοσία του ΑΤΜ.

Όταν ο “τσιλιαδόρος” πίστεψε πως ο υπάλληλος είχε ήδη ασφαλίσει το αδειανό κουτί και κρατούσε στα χέρια του το αντίστοιχο κουτί με τα χρήματα, έδωσε το σήμα στους δυο κρυμμένους στις τουαλέτες συντρόφους του να βγουν και να ληστέψουν τον υπάλληλο, όπως και έγινε.

Οι δυο συνεργοί φόρεσαν τις κουκούλες τους και με τα όπλα στα χέρια ανέβηκαν στο ισόγειο όπου και απείλησαν τον υπάλληλο, αρπάζοντας του το κουτί με τα χρήματα όπως πίστευαν, μόνο που στη συνέχεια διαπίστωσαν πως το κουτί ήταν αδειανό, καθώς ο συνεργάτης τους είχε κάνει λάθος στο μέτρημα και κατά συνέπεια έδωσε λάθος σήμα στους συντρόφους του.

Επίσης και όσον αφορά στο όπλο που είχε στην κατοχή του ο δεύτερος ληστής που κρύφτηκε εκ νέου στις τουαλέτες του κτηρίου, έπειτα από την σύλληψη του 25χρονου συνεργού του, ως γνωστόν βρέθηκε την επόμενη ημέρα από καθαρίστρια της σχολής και διαπιστώθηκε πως είχε αποξυσμένο αριθμό, και πλέον στα εργαστηρια της ΕΛ.ΑΣ οι εργασίες για την εμφάνιση του αριθμού είναι εντονότατες.

Μάλιστα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit.gr πως η πρακτική απόξεσης αριθμού ενός όπλου, πραγματοποιείται από τον ιδιοκτήτη του προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του αντικειμένου, είτε διότι ειναι κλεμμένο, είτε γιατί έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια παράνομη πράξη και κατά συνέπεια θεωρείται βρόμικο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis