Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:55 | 23/02/2015

 

Στο συμπέρασμα ότι ήταν τρία τα άτομα που έδρασαν για τη δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Καλλιμάνη, καταλήγουν μετά από μαρτυρίες οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δύο εκ των δραστών πυροβολούσε και ο τρίτος περίμενε στο αυτοκίνητο. Αύριο αναμένεται να αναζήτηση των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν στην περιοχή πριν αλλά και μετά τη δολοφονία.

Αναφορικά με τη βαλλιστική εξέταση για το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι έχει χρησιμοποιηθεί -σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση- σε διάρρηξη τράπεζας στον Ασπρόπυργο το 2012 από δράστες που είχαν επιχειρήσει να πάρουν χρηματική λεία και όταν δεν τα κατάφεραν άρχισαν να πυροβολούν με αυτό. Πάντως, απάντηση για το 9αρι πιστόλι δεν έχει ακόμα δοθεί ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Πάντως, όπως αποκαλύπτεται, ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε δεχθεί απειλές από διαβόητο κακοποιό, έγκλειστο στις φυλακές, συνεργό του Παλαιοκώστα, που του είχε πεί: "Εσένα θα σε σκοτώσουμε". Πλέον, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στις φυλακές, γιατί πιστεύουν ότι από εκεί δόθηκε η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου

Οι συνάδελφοι του 47χρονου είναι σοκαρισμένοι, αφού όπως λένε, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία υπάρχει φόβος.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε μία οργισμένη ανακοίνωση της αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και χαρακτηρίζει τη δολοφονία τρομοκρατική ενέργεια. "Δυστυχώς, το αίμα που έχει κυλήσει εντός και εκτός των φυλακών δεν έχει ικανοποιήσει ακόμα τους ηθικούς αυτουργούς και αυτής της άνανδρης και καλά σχεδιασμένης τρομοκρατικής ενέργειας", αναφέρουν μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

http://www.megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis