Τρεις περιπτώσεις κλοπών στο ίδιο χωριό από διαφορετικούς δράστες εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατών | PoliceNET of Greece

Τρεις περιπτώσεις κλοπών στο ίδιο χωριό από διαφορετικούς δράστες εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατών

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
Τρεις περιπτώσεις κλοπών στο ίδιο χωριό από διαφορετικούς δράστες εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατών

Το ότι τα παραμεθόρια χωριά της Θεσπρωτίας είναι έρμαιο στις διαθέσεις Αλβανών κακοποιών που περνούν νύχτα τα σύνορα, ληστεύουν ή κλέβουν και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, δεν αποτελεί είδηση. Είδηση, όμως αποτελεί η εξιχνίαση τριών κλοπών που έγιναν στο ίδιο χωριό μέσα σε ένα μήνα, αλλά από… διαφορετικούς δράστες!

Όλες οι κλοπές έγιναν στο Ασπροκκλήσι του δήμου Φιλιατών, το δεύτερο 15θήμερο του περασμένου Μαΐου. Η έρευνα που έκαναν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Φιλιατών και τα αποτυπώματα που αξιοποίησαν οι ειδικοί του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. 

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν 28χρονο Αλβανό που είχε «γδύσει» κυριολεκτικά ένα σπίτι στο διάστημα από 27 ως 31 Μαΐου και άρπαξε από ρούχα και τρόφιμα ως τις ηλεκτρικές συσκευές. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 15 Μαΐου, δύο άλλοι Αλβανοί ηλικίας 35 και 28 χρόνων είχαν διαρρήξει μια μονοκατοικία στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας και είχαν αρπάξει κοσμήματα και δύο κινητά. Και αυτών τα στοιχεία αποκάλυψαν τα αποτυπώματα που άφησαν. 

Αλλά και την περασμένη Τετάρτη, είχε εξιχνιαστεί μια ακόμη διάρρηξη που είχε γίνει στις 17 Ιουνίου σε μια επιχείρηση στο ίδιο χωριό και είχε ταυτοποιηθεί ένας 35χρονος Αλβανός, που είχε κλέψει το κυνηγετικό όπλο του 69χρονου ιδιοκτήτη ο οποίος βρέθηκε και κατηγορούμενος για πλημμελή φύλαξη οπλισμού!

Για όλες αυτές τις υποθέσεις οι αστυνομικοί του τμήματος Φιλιατών σχημάτισαν διαφορετικές δικογραφίες για κλοπή σε βάρος τεσσάρων Αλβανών και την διαβίβασαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Φυσικά, όλοι παραμένουν άφαντοι, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι βρίσκονται στην πατρίδα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr