Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 10/01/2016

Τρεις υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μετά το φιάσκο με γυναίκα που επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο, ενώ είχε κριθεί “ύποπτη” κατά τη διάρκεια ελέγχου!

Αν και στο δεύτερο έλεγχο που διενεργήθηκε η επιβάτιδα κρίθηκε "ύποπτη", επιβιβάστηκε κανονικά στο αεροπλάνο! Λίγη ώρα αργότερα, η AEGEAN έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, στη Μαγιόρκα! Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι έπρεπε να ενημερώσουν τις αρχές και αυτές με τη σειρά τους να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρεία της εν λόγω πτήσης.

Λίγες ώρες αργότερα, δύο άντρες και μία γυναίκα, υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και στα πλαίσια του αυτοφώρου έδωσαν κατάθεση για το περιστατικό. Σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ παραμένουν στο τμήμα μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Το χρονικό του φιάσκου 

Καθυστερήσεις με μέσο όρο διάρκειας 40 λεπτών, από τις 9.30 π.μ έως και τις 10.25 π.μ υπήρξαν σήμερα σε δεκατρείς πτήσεις που βρισκόταν στο έδαφος του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" . Αιτία της καθυστέρησης ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, μια επιβάτιδα με προορισμό την Ισπανία η οποία βρέθηκε «θετική» σε δειγματοληπτικό έλεγχο για εκρηκτικά. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί επέτρεψαν στη συγκεκριμένη επιβάτιδα να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, εφόσον κρίθηκε "ύποπτη" κατά τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αερολιμένα Αθηνών, η επιβάτης ελέγχθηκε πρωτογενώς μέσω των ειδικών μαγνητικών πυλών ελέγχου ασφαλείας και βρέθηκε «καθαρή». Κατά τη διάρκεια όμως δευτερογενούς δειγματοληπτικού πρόσθετου ελέγχου ασφαλείας, προέκυψε ένδειξη, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχός της.

«Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας εξ αιτίας του περιστατικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, υπέδειξε την καθήλωση όλων των πτήσεων που βρίσκονταν στο έδαφος, για περαιτέρω ελέγχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιβάτις είχε επιβιβασθεί στην πτήση της Αegean Α3688 με προορισμό τη Μαδρίτη, η οποία είχε ήδη απογειωθεί. Με βάση την πληροφορία αυτή, η Aegean έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα «Palma de Mallorca Airport», όπου έγιναν οι έκτακτοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος και στους επιβάτες, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και το αεροσκάφος αναχώρησε από την Μαγιόρκα για την Μαδρίτη, τελικό προορισμό της πτήσης.

Για την υπόθεση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των υπαλλήλων της εταιρείας ασφαλείας του αεροδρομίου (security) για μη έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών μετά τον έλεγχο της επιβατίδας με αποτέλεσμα να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση της Aegean:

Η AEGEAN σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ενημερώθηκε από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ανάγκη επιπλέον ελέγχου σε επιβάτη που επέβαινε στην πτήση A3 688 από Αθήνα προς Μαδρίτη. Με βάση την πληροφορία αυτή, η AEGEAN έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα «Palma de Mallorca Airport», όπου έγιναν οι έκτακτοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος και στους επιβάτες, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και το αεροσκάφος αναχώρησε από την Μαγιόρκα για την Μαδρίτη, τελικό προορισμό της πτήσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis