Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:49 | 08/10/2019

Οι αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές, κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων και η μετέπειτα καθήλωση των μισθών εξακολουθούν να διατηρούν έως και σήμερα τις ίδιες επαχθείς οικονομικές επιπτώσεις στη ζωή των ενστόλων και των οικογενειών μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για βελτίωση της οικονομίας κι επιστροφή στην κανονικότητα, ουδεμία ανάλογη και ουσιαστική μεταβολή έχει γίνει στα μισθολογικά μας, που εξακολουθούν να καταβάλλονται ωσάν να είχαμε συνθήκες κρίσης.

Να θυμίσουμε ότι οι αποδοχές μας έχουν περικοπεί σε ποσοστό έως και 35%, συμπεριλαμβανομένου δώρων εορτών και αδείας και το τελευταίο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων βρίσκεται ήδη προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, έχοντας προταθεί ως αντισυνταγματικό από το ΣΤ΄ Τμήμα του.

Κατόπιν των ανωτέρω, αλλά και της κατάθεσης του προσχεδίου προϋπολογισμού του έτους 2020, καθώς και της επικείμενης συζήτησης και ψήφισης αυτού, ήρθε η ώρα μετά από σχεδόν 10 χρόνια λιτότητας και περικοπών, να ζητήσουμε να δοθούν αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
 

Από τα οικονομικά στοιχεία, που θα εγγραφούν στις παροχές προς τους εργαζομένους, στον προϋπολογισμό του 2020, θα φανούν οι αληθινές προθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

Για το λόγο αυτό εγκαίρως, καταθέτουμε τρία συγκεκριμένα και ουσιαστικά οικονομικά αιτήματα:

- Να δοθούν αυξήσεις 10% στους βασικούς μισθούς όλων ανεξαιρέτως των βαθμών κι όχι μαγείρεμα των ιδίων κονδυλίων, που θα παίρνουν 5 Ευρώ από τον ένα βαθμό και θα τα δίνουν στον άλλον.

- Να αυξηθεί το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας και να εξισωθεί στο ίδιο ύψος με αυτό των ενόπλων δυνάμεων.

- Να χαρακτηριστεί το επάγγελμα των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας ως επικίνδυνο κι ανθυγιεινό με αντίστοιχη καταβολή του εν λόγω επιδόματος ή ανάλογη εναλλακτική οικονομική παροχή.

Με τα ανωτέρω δίκαια αιτήματα ζητάμε την άρση μόλις του 1/3 των οικονομικών επιπτώσεων, που έχουμε υποστεί.

Ζητάμε να αποτυπωθεί και στα μισθολογικά η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της χώρας.

Ζητάμε να γίνει πράξη το «δεν θα σας ξεχάσουμε», που ακούστηκε από τα πιο επίσημα χείλη στη ΔΕΘ.

Εάν πραγματικά υπάρχει βούληση θα φανεί στον προϋπολογισμό… Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΩΡΕΑΝ Μικρές Αγγελίες στο Policenet.gr - Εσείς τι ψαχνετε?
ΔΩΡΕΑΝ Μικρές Αγγελίες στο Policenet.gr - Εσείς τι ψαχνετε?
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis