Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 22/03/2017

Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται 30χρονος καταστηματάρχης που λέει ότι δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο με σιδερένιο αντικείμενο όταν ζήτησε από τους οπαδούς να ηρεμήσουν. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, στην δυτική πλευρά του λιμανιού.

"Ήταν περίπου 40 άτομα. Πετούσαν κροτίδες και φώναζαν συνθήματα κατά των Χανίων. Τα μαγαζιά μας είναι ακόμα κλειστά, όμως κάνουμε εργασίες ενόψει της τουριστικής περιόδου. Ο αδελφός μου τους λέει: ‘Ρε παιδιά, ηρεμήστε. Τι είν΄αυτά; Όλοι Κρητικοί είμαστε. Τότε του επιτέθηκε ένας από αυτούς με την αγκράφα που είχε η ζώνη του. Μετά ο ιδιοκτήτης του διπλανού καταστήματος ήρθε να τους χωρίσει και δέχτηκε κι αυτός επίθεση, στο κεφάλι".

Όπως λέει, ο αδελφός του είναι χτυπημένος στο μάτι ενώ ο άλλος επιχειρηματίας έκανε 10 ράμματα στο κεφάλι. Το επεισόδιο συνεχίστηκε με επίθεση σε τρίτο άτομο, με μεταλλική σκάλα την οποία χρησιμοποιούσε για μερεμέτια που έκανε εκείνη την ώρα. Στο σημείο βρέθηκαν λιμενικό και αστυνομία μέσα σε τρία λεπτά. Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, είχαν ειδοποιηθεί πολύ νωρίτερα, στη θέα των 40 περίπου οπαδών στην οδό Χάληδων. Ωστόσο δεν προχώρησαν σε συλλήψεις λόγω μπερδέματος στην… δικαιοδοσία.

Η Αστυνομία απομάκρυνε τους οπαδούς του ΟΦΗ, συνοδεύοντας τους μέχρι το λεωφορείο και στη συνέχεια, στο γήπεδο. Το ματς με τον ΑΟΧ έγινε με αυστηρά αστυνομικά μέτρα χωρίς να προκληθεί περαιτέρω ένταση. Μετά τον αγώνα, οι οπαδοί αποχώρησαν για το Ηράκλειο.

Το σημερινό περιστατικό, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, επαναφέρει το αίτημα για μόνιμη αστυνόμευση στο Λιμάνι και ειδικά στην Πλατεία Συντριβανίου. Δυστυχώς, όπως λέει, παρόλο που δημιουργούνται πολύ συχνά επεισόδια, αστυνόμευση δεν υπάρχει, αστυνομία και λιμενικό "τσακώνονται" για το σε ποιον ανήκει η δικαιοδοσία και η κατάσταση διαιωνίζεται.

Πηγή: zarpanews, www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis