Τριήμερη εκπαίδευση πραγματοποίησε η Π.Υ. Βέροιας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τριήμερη εκπαίδευση πραγματοποίησε η Π.Υ. Βέροιας
Η Π.Υ. Βέροιας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της πραγματοποίησε την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της στις  4,5 και 6 Απριλίου 2016.
 
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε:
 
Την πρώτη ημέρα: i) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10:30 σε θέματα ηλεκτρισμού, ηλεκτρικών δικτύων-υποσταθμών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από τους κ. Μπογαδαμπεϊδη Νικόλαο & κ. Καραμανλίδη Νικόλαο, υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και ii) από Ω/10:30 μέχρι   Ω/14:00 σε θέματα παροχής Α΄ Βοηθειών σε εγκλωβισμένα  άτομα από σεισμούς κλπ,  καθώς επίσης και σε θέματα απεγκλωβισμού – μεταφοράς τραυματιών από τροχαία  ατυχήματα από την κα Λιούλια Χρυσούλα Προϊσταμένη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας.
 
Την δεύτερη ημέρα: άσκηση ετοιμότητας από Ω/08:30 μέχρι Ω/14:00 στο Γ. Νοσοκομείο 
Ημαθίας  με αντικείμενο τη κατάσβεση  πυρκαγιάς και την διάσωση   εγκλωβισμένου ατόμου από το χώρο του Νοσοκομείου.
Στην άσκηση η οποία διεξήχθη παρουσία και του Προϊσταμένου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περ. Εν. Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούση  Γεωργίου,   έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του ΕΠΣ Μακεδονίδος με δύο οχήματα υδροφόρα και ένα βοηθητικό, η ΕΛ.ΑΣ , το ΕΚΑΒ, η ομάδα πυρασφάλειας του Γ. Ν. Ημαθίας ,προσωπικό του Γ. Νοσοκομείου Ημαθίας ,καθώς και τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ.
Σκοπός της άσκησης η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης και λοιπών φορέων , καθώς και η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ. με το  προσωπικού το Νοσοκομείου.
Η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά συμπεράσματα.
 
Την τρίτη ημέρα: πρακτική εκπαίδευση  από  Ω/08:30 μέχρι Ω/10:00 απεγκλωβισμού  ατόμου από Ι.Χ., το οποίο παραχώρησε για τις ανάγκες της εκπαίδευσης το «Κέντρο ανακύκλωσης Οχημάτων- Εμμανουηλίδης Θεμιστοκλής», από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη, ii) θεωρητική εκπαίδευση  από Ω/10.00 μέχρι Ω/10:45 σε θέματα  Νομοθεσίας πυρασφάλειας-ΠΣΕΑ-ΕΚΑ από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό  Χονδροματίδη Παναγιώτη, iii) θεωρητική εκπαίδευση από Ω/10.45 μέχρι Ω/11:30 σε θέματα μεταφοράς Επικίνδυνων Υλικών από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Θεοδώρου  Νικόλαο και  iv) θεωρητική-πρακτική  εκπαίδευση από Ω/11:30 μέχρι Ω/13:30  σε  θέματα επέμβασης για τον  απεγκλωβισμό ατόμων από υβριδικά οχήματα-πυρκαγιά σε  υβριδικό  όχημα από υπαλλήλους  της εταιρίας ‘Α. ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε.’   .
Βέροια 7 Απριλίου 2016
Ο Διοικητής
Αλέξανδρος Σ. Κουβακάς 
Επιπυραγός

(φώτο αρχείου)

 

 

http://www.inveria.gr/