Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 24/06/2018

Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί, 24 Ιουνίου 2018, στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, Προϊστάμενοι των Κλάδων και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Ιωάννης Κατσιμάκας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ, Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Βασίλειος Ντούμας και Σταύρος Μαυροειδάκος αντίστοιχα, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

«Ο συνάδελφος σας, ο Γιώργος Βασιλάκης, έδωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της κοινωνίας και του κράτους», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε: «Μακάρι να είναι από τους τελευταίους που έδωσαν τη ζωή τους. Είναι καθημερινή υποχρέωση, καθημερινό καθήκον, εσάς των υπηρεσιακών παραγόντων, των αστυνομικών, της Πολιτικής Ηγεσίας, όλου του κράτους, να εξασφαλίζουμε ένα ήρεμο περιβάλλον ώστε να προκόβει ο λαός μας με την καθημερινή του δουλειά. Να είναι αιωνία η μνήμη του, του Γιώργου Βασιλάκη και να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά».

Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/24062018trisagio001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/24062018trisagio002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/24062018trisagio003.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis