Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 06/08/2016

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ για την επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά που σημειώθηκε το απόγευμα το Σαββάτου, με δράστη άνδρα ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

 

 

Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

 

 

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ ο δράστης δέχθηκε τα πυρά τρίτου αστυνομικού και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν προς την κατεύθυνση της τρομοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Μισέλ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

 

 

Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

 

 

Το περιστατικό συνέβη έξω από αστυνομικό τμήμα της πολής Σαρλερουά, ενώ σύμφωνα με όσα μέτεδωσαν τοπικά μέσα, ένας τρίτος αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο πυροβόλησε τον δράστη που επιτέθηκε στις δύο γυναίκες συναδέλφους του. Μετά το συμβάν, η τοπική αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους.

 

 

Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

 

 

Νωρίτερα, ο βέλγος πρωθυπουργός είχε καταδικάσει την επίθεση με ανάρτησή του στο Twitter, ενώ είχε εκφράσει και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες αστυνομικούς.

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis