Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:40 | 03/02/2020

Περιορίζονται οι αρμοδιότητες του εθνικού συντονιστή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό Αλκιβιάδη Στεφανή λόγω της σύστασης Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αυτό προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων συντελείται προκειμένου να «αποφευχθεί η διάσπαση και επικάλυψη αρμοδιοτήτων και εξουσιών» ανάμεσα στον εθνικό συντονιστή και το επανιδρυθέν Yπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κατά τα άλλα, συστήνεται Μητρώο όπου θα πρέπει να εγγραφούν όλες οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, συστήνεται Μητρώο Μελών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και στο οποίο καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες των εν λόγω Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μάλιστα,

Από κει και πέρα, η τροπολογία καθιερώνει ειδική επιχορήγηση (12,5 ευρώ μηνιαίως κατ’ άτομο) στους δήμους που στεγάζουν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis