Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:15 | 28/11/2018

Παρατείνεται από τη λήξη τους έως και 31.12.2019 η ισχύς των πινάκων επιτυχόντων εποχικών πυροσβεστών που προσλαμβάνονται ως πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης και επιτυχόντων -επιλαχόντων Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων.

Αυτό, σύμφωνα με τροπολογία που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη διάταξη θεσπίζεται ουσιαστικά η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών τόσο σε Πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης όσο και σε μόνιμους Πυροσβέστες, δεδομένου ότι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για Πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και η επόμενη σειρά αποφοίτησης Δοκίμων Πυροσβεστών της αντίστοιχης σχολής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αναμένεται τον Ιούνιο του 2019.

[custom:google-ads] 

«Οι μνημονιακοί περιορισμοί δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να μπορέσουμε να έχουμε ανθρώπινο δυναμικό από τους υπάρχοντες πίνακες επιλαχόντων προγενέστερων διαγωνισμών του πυροσβεστικού σώματος. Συγκεκριμένα δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουμε πίνακες επιλαχόντων αφενός για μόνιμους πυροσβέστες γενικών καθηκόντων του τελευταίου διαγωνισμού του 2011 αλλά και για πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης του ίδιου διαγωνισμού του 2011», επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη και εξήγησε ότι «οι επιχειρησιακές ανάγκες καθιστούν επιτακτική την παράταση ισχύος των πινάκων αυτών».
 
«Με την τροπολογία θεσπίζεται η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού τόσο σε πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης όσο και σε μόνιμους πυροσβέστες. Νέα προκήρυξη, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα ήταν δυνατόν να επιλύσει άμεσα αυτές τις ανάγκες, με δεδομένη την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την επείγουσα πρόσληψη από τους συγκεκριμένους πίνακες. Η παράταση ισχύος είναι μέχρι 31.12.2019 και για τους 5ετους υποχρέωσης, από την κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι είναι έμπειρο προσωπικό και σήμερα μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα, και τους δόκιμους πυροσβέστες από τον τελευταίο διαγωνισμό του 2011».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis