Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 23/11/2014

Με την προτεινόμενη διάταξη που προβλεπει η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας παρέχεται η δυνατότητα σε Αξιωματικούς μέχρι το βαθμό του Πλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι συμπληρώνουν τριάντα πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας μέχρι 31-12-2014 και διανύουν τον καταληκτικό βαθμό της εξέλιξης τους, ήτοι σε Αντιπλοιάρχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχομένους από τη Σχολή Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,ή Ανθυποπλοίαρχους ή Σημαιοφόρους προερχομένους από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων, να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μετά την εγγραφή τους στους πίνακες των "ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους" εφόσον υποβάλουν σχετική αίτηση πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αυτεπάγγελτη αποστρατεία του και εφόσον η αίτηση αυτή εξετασθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων. Ετσι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού ΛΛογιστηρίου του Κράτους στην περίπτωση που οι ανωτέρω Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο χρονικό διάστημα το οποίο μεσολαβεί μετά την προαγωγή τους εκτός οργανικών θέσεων στον επόμενο βαθμό και πριν την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους, ανακαλείται το προεδρικό διάταγμα προαγωγής τους, εφόσον παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία.

Οι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία με τη διαδικασία του παρόντος, αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμπλήρωσης της αιτηθείσας παραμονής τους, αφού ληφθεί υπόψη από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων η τελευταία κρίση τους, υπό την οριζόμενη επιφύλαξη. Επίσης, με άλλη διάταξη προτείνεται η προσθήκη, στις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις των εκτάκτων μεταθέσεων του άρθρου 11 του π.δ. 33/2009, νέας περίπτωσης η οποία αφορά την ενίσχυση της οργανικής σύνθεσης νησιωτικών και παραμεθορίων Λιμενικών Αρχών, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο της απόσπασης που προβλέπεται στο άρθρο 20 του ιδίου διατάγματος, ήτοι πέραν του χρονικού διαστήματος των έξι μηνών και διάρκειας μέχρι δύο ετών, μετά από αίτηση του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η ρύθμιση αυτή απορρέει από την ανάγκη άμεσης και συνεχούς στελέχωσης των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών προς αποτελεσματικότερη κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών τους αναγκών, ιδίως ως προς την άσκηση της αστυνόμευσης και τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων.

Επιπλέον προβλέπεται ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις εφαρμόζονται και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία έχουν ήδη υποβάλει αίτηση εντός του έτους 2014, για μετάθεση σε Λιμενικές Αρχές για κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται εξοικονόμηση δαπάνης επί του κρατικού προϋπολογισμού, από την μη καταβολή σύνταξης στους Αξιωματικούς μέχρι του Πλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι συμπληρώνουν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία για επιπλέον 2 έτη

www.dikaiologitika.gr

Πηγη φωτογραφιας: Σελιδα στο facebook Λιμενικό Σωμα (Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis