Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:22 | 04/06/2016

Η αστυνομία αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας και βασικό συντελεστή της εύρυθμης λειτουργίας κάθε κοινωνίας μέσω της τήρησης του συνόλου των κανόνων του κράτους δικαίου.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια, με την επιβολή των αλλεπάλληλων μνημονίων, οι προσλήψεις ιδιωτών στην Ελληνική Αστυνομία έφτασαν στο ναδίρ και για ορισμένο χρονικό διάστημα πάγωσαν εντελώς. Φανταστείτε που μας οδηγεί αυτή η τακτική αν λάβουμε υπόψη το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων που παρατηρήθηκε στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, τις ανθρώπινες απώλειες λόγω της ιδιαιτερότητας – επικινδυνότητας του επαγγέλματος, το πρωτόγνωρο φαινόμενο εισροής τεράστιων μεταναστευτικών κυμάτων στη Χώρα μας (τη διαχείριση του οποίου έχει επωμιστεί στους ώμους της κατά κύριο λόγο η αστυνομία στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια).
Επιπλέον, υποσχέσεις που είχαν ειπωθεί από κυβερνητικά στελέχη κατά το παρελθόν, ότι θα απεμπλακούν οι αστυνομικοί από Υπηρεσίες προστασίας επισήμων όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκαν αλλά απεναντίας παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ατόμων που υπηρετούν σε τέτοια πόστα με αποτέλεσμα τα Τμήματα Τάξης, Τμήματα Ασφαλείας και Τμήματα Τροχαίας να γεμίσουν αποσπασμένους στον πίνακα διάταξης της Υπηρεσίας και να βρίσκονται στην πιο δύσκολη κατάσταση από ποτέ. 

Από τα παραπάνω εκτενώς αναφερόμενα προκύπτει επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε η από 02/06/2016 προκήρυξη https://diavgeia.gov.gr/doc/63ΘΛ465ΦΘΕ-ΑΧΟ?inline=true ,η οποία προβλέπει την εισαγωγή 290 ιδιωτών στις Σχολές της Αστυνομίας, να τροποποιηθεί και να καθοριστεί η άμεση πρόσληψη μέσω του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων 3.000 ιδιωτών – εν δυνάμει αστυνομικών, οι οποίοι από τη μία θα βοηθήσουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών και από την άλλη θα δώσουν ελπίδα στους εξουθενωμένους συναδέλφους ότι θα υπάρξει περαιτέρω καταμερισμός του έργου που επιτελούν. Η πρόσληψη αυτού του αριθμού εισακτέων δεν είναι υπερβολική, αν αναλογιστούμε την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα (θα μπορούσε κανείς κάλλιστα να τη χαρακτηρίσει ως κατεπείγουσα), και πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και όχι όπως προβλέπει η ισχύουσα προκήρυξη κατά το έτος 2017-2018. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι με την αποφοίτηση από τις Σχολές της Αστυνομίας οι ανωτέρω να απασχοληθούν σε Υπηρεσίες που ‘’πονάνε’’ αυτή τη στιγμή.

Μόνο με την είσοδο νέου ανθρώπινου δυναμικού και την ορθή κατανομή αυτού θα καταφέρει ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταπεξέλθει στις όλο και πιο απαιτητικές συνθήκες του σήμερα.

Νίκος Κορομηλάς

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ταμίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis