Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:00 | 15/10/2019

Τέθηκε από εχθές σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις».

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στις σχετικές ρυθμίσεις.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 18.10.2019 και ώρα 10:00.

Με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Θεόφιλος Παπαδάκης επικοινώνησε με το Policenet.gr επισημαίνοντας ότι  με την ανωτέρω νομοθετική πρωτοβουλία προβλέπεται πλέον  ρητά και με σαφήνεια στη σχετική διάταξη (άρθρο 253 Κ.Π.Δ.) ότι εάν η έρευνα αφορά κατοικία, τοτε (και μόνο τοτε προφανώς) απαιτείται για τη διενέργειά της η παρουσία δικαστικού λειτουργού!

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, υπήρχε αμφιβολία αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνες σε οχήματα, άτομα κλπ και για το εαν απαιτείται η παρουσια δικαστικού, ενώ βέβαια ισχύει και η σχετική διάταξη του άρθρου 96 του Π.Δ. 141/1991 (Καθηκοντολόγιο) όσον αφορά τις αστυνομικές έρευνες κάθε μορφής.


Δείτε στο Policenet.gr:  Το υπηρεσιακό bullying τιμωρείται αυστηρά από τον Ποινικό Κώδικα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis