Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 09/01/2017

Ως τροφοδότης οπλισμού ποινικών και τρομοκρατών, φέρεται ο 37χρονος Γ.Χ., που συνελήφθη κατηγορούμενος για ληστείες σούπερ μάρκετ! Ο συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, φέρεται να ήταν ένας από τους βασικούς διαύλους προμήθειας οπλισμού σε μέλη διαφόρων τρομοκρατικών επωνυμιών.

Στην περίπτωση της απαγωγής Μυλωνά φέρεται να είχε λάβει λάβει αμοιβή 200.000 ευρώ από τα λύτρα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή συγγενών του, για την προμήθεια του οπλισμού, παρότι εκείνος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων. Ο Γ.Χ. φέρεται να είχε ρόλο προμηθευτή και στην περίπτωση πολεμικών όπλων καλάσνικοφ, χειροβομβίδων και πυρομαχικών που είχαν εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2013 σε νοικιασμένο αυτοκίνητο-οπλοστάσιο στη Νεάπολη Εξαρχείων. Ενοικιαστής του αυτοκινήτου φερόταν να είναι 39χρονος αντιεξουσιαστής, που είχε κατηγορηθεί για κλοπές αστυνομικών ασπίδων το 2005. Ο συγκεκριμένος άνδρας, ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε διάφορες τρομοκρατικές επωνυμίες αλλά και σε ληστρικές επιδρομές των «ληστών του Διστόμου». Στις 13 Οκτωβρίου 2015 παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές.

Από τη ληστεία στη Θεσσαλονίκη, στην Κυψέλη 

 Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνουν πως ο Γ.Χ. και ο Γιώργος Πετρακάκος, ήταν ύποπτοι για την διάπραξη ένοπλης ληστεία τράπεζας στην Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου 2004, από την οποία είχε αφαιρεθεί το υποπολυβόλο MP5 του αστυνομικού φρουρού. Το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε στην βασική γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη. Είχε χρησιμοποιηθεί στο χτύπημα της οργάνωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007, στην επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδί, τέλη Δεκεμβρίου 2008, και σε αυτό λίγες ημέρες αργότερα στη διμοιρία των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη.

Παράλληλα μία ρουκέτα που είχε βρεθεί θαμμένη στην αγροικία της Σουρωτής Θεσσαλονίκης όπου κρατούνταν όμηρος ο Γιώργος Μυλωνάς ήταν ίδιας παρτίδας με εκείνες που είχαν βρεθεί στην γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην οδό Αιγίνης.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπας μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση του 37χρονου από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, φαίνεται να οδήγησαν αρχικά στην «άγνωστη» 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και αργότερα στα ίχνη της 48χρονης καταζητούμενης. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τουλάχιστον δύο επαφές του 37χρονου με την 25χρονη γυναίκα, που κίνησε το ενδιαφέρον των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει επίσης τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικούς αριθμούς που φαίνεται να εξέπεμψαν από την περιοχή της Πάρνηθας, όταν η Πόλα Ρούπα μετά την αποτυχημένη απαγωγή του ελικοπτέρου, πήγε εκεί για να «μαζέψει» τον συνεργό της. Από την σάρωσή τους προέκυπταν οι περιοχές της Ηλιούπολης και του Αγ. Δημητρίου, ως επίμαχες περιοχές κίνησής της.

Στελέχη της αστυνομίας, εκτιμούν πως ο 37χρονος, είχε βοηθητικό ρόλο στο πλευρό της Πόλας Ρούπας, ενδεχομένως στην προμήθεια οπλισμού και κλεμμένων οχημάτων. Παράλληλα εξετάζεται μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων, αν ταυτοποιείται DNA ή αποτυπώματα του Γ.Χ., πάνω στον οπλισμό που έχει βρεθεί ή στα οικήματα και οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δύο γυναίκες.

Ο 37χρονος ήταν δραπέτης των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων από 19 Σεπτεμβρίου 2015, όταν παραβίασε 11ήμερη άδεια που είχε λάβει. Κατά τη διάρκεια της άδειάς του, στις 24 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη στον Βόλο, ο Γιώργος Πετρακάκος, παλιός συνεργός του σε ληστεία σούπερ μάρκετ στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Λίγες ημέρες αργότερα δεν επιστρέφει στις φυλακές λαμβάνοντας ίσως «εντολές» για να καλύψει το κενό του συνεργού του.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis