Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:20 | 14/12/2014

 

Η μετεξέλιξη της “Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών” σε μια νέα “17 Νοέμβρη”, τρομάζει τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ειδικά από την στιγμή που η συγκεκριμένη οργάνωση αναβαθμίζει την δράση της και την επιχειρησιακή της αρτιότητα, βήμα προς βήμα.

Μάλιστα, ένα άγνωστο στοιχείο από την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι, τον Απρίλιο του 2013, έρχεται να δείξει ότι το ενδεχόμενο η “ΟΛΑ” να προχωρήσει σε πιο δυναμικές ενέργειες, ακόμα και στην δολοφονία προσώπου, δεν είναι διόλου απίθανο.

Ως γνωστόν, σε εκείνη την επίθεση τα τέσσερα μέλη της “ΟΛΑ” είχαν εμφανιστεί πεζά απέναντι από την πρεσβευτική κατοικία και την είχαν "γαζώσει" με τα ίδια Καλάσνικοφ που “γάζωσαν” προχθές την Ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό.

Έφυγαν ανενόχλητοι ελέω... φάρου

Εκείνη την εποχή ουδείς είχε κάνει λόγο για μέσο διαφυγής των δραστών από την περιοχή. Κι όμως τρεις μέρες έπειτα από την επίθεση, η Αντιτρομοκρατική είχε ανακαλύψει το μέσο διαφυγής των οπλοφόρων και το είχε κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς αυτό το γεγονός τους έλεγε πολλά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες, οι οπλοφόροι της “ΟΛΑ” είχαν διαφύγει από την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, στο οποίο είχαν προσαρμόσει έναν μπλε αστυνομικό φάρο για να μοιάζει με όχημα της Ασφάλειας.

Δηλαδή την στιγμή που κατέφθαναν στο σημείο τα πρώτα περιπολικά, οι μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ, αλλά και τα συμβατικά της Ασφάλειας που περιπολούσαν στην περιοχή, άλλο ένα αυτοκίνητο με φάρο, απομακρύνονταν από την περιοχή και ποιος να σκεφτεί ότι σε αυτό επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης...

 

Συσχετισμοί με 17 Νοέμβρη

“Πρόκειται για πρακτική που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς και η “17.Ν” και μην ξεχνούμε ότι τότε διέθεταν ακόμα και ασθενοφόρο για να πραγματοποιούν τις παρακολουθήσεις τους”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Κατά συνέπεια, η μετεξέλιξη της οργάνωσης τρομάζει την ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για την ταυτότητα των μελών της “ΟΛΑ” είναι σχεδόν μηδαμινά.

Οι "άφθαρτοι" της ΟΛΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική έχουν καταλήξει σε ένα δεδομένο το οποίο επίσης τους προβληματίζει. Οι άνθρωποι που αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα της “ΟΛΑ”, είναι “άφθαρτοι”.

Δηλαδή δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για το παραμικρό και μάλλον έχουν αποφύγει να εμπλακούν στον “επαναστατικό βιότοπο” της πλατείας Εξαρχείων.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς περίπτωση με αυτή του Αντώνη Σταμπούλου, του νεαρού που συνελήφθη στο Βύρωνα πριν από περίπου ενάμιση μήνα, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.

“...μάλλον έχουμε να κάνουμε...με Σταμπούλους, οι οποίοι είναι άγνωστοι στις Αρχές και δεν έχουν απασχολήσει. Το γεγονός αυτό όχι μόνο δυσκολεύει τις έρευνες, αλλά παράλληλα τις έχει τελματώσει”, λέει στο Newsit αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Ο 35χρονος που αναζητείται...

Επίσης και λόγω αυτής της δυστοκίας στις έρευνες, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής στρέφουν εκ νέου το βλέμμα τους σε έναν 35χρονο αντιεξουσιαστή, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από τα Εξάρχεια το 2013, όταν το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, βρέθηκε γεμάτο όπλα καλάσνικοφ, σφαίρες και χειροβομβίδες.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να είναι ένα άτομο το οποίο πίσω του είχε πολλά “μάτια” να το κοιτούν και κατά συνέπεια δεν θα ήταν ο κατάλληλος για την είσοδό του σε μια “ένοπλη ομάδα”.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να πιστεύουν πως η “ΟΛΑ” είναι είναι ένα παράλληλο δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη, παρά το γεγονός πως ο κρατούμενος “αντάρτης πόλης” με κείμενό του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την συγκεκριμένη οργάνωση, όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά κυρίως σε ιδεολογικό, που άλλωστε για τον Ν. Μαζιώτη το γεγονός αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

http://www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis