Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:25 | 20/07/2015

Η αστυνομία του Κοσόβου βρήκε δύο τσάντες που περιείχαν όπλα και στρατιωτικές στολές κοντά στη λίμνη Μπάντοβατς ή Γκρατσάνιτσα (τεχνητό ταμιευτήρα στον ποταμό Γκρατσάνκα), σε απόσταση 300 μέτρων από την περιοχή όπου στις 11 Ιουλίου είχαν συλληφθεί πέντε άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα ρίψης μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου στη λίμνη, απο την οποία υδροδοτείται μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, Πρίστινας, της Γκρατσάνιτσα και των γύρω χωριών.

“Σε μία από τις τσάντες βρέθηκαν μαύρες στρατιωτικές στολές, μία επιστολή που πιστεύεται ότι είναι γραμμένη στα αραβικά και δύο καλάσνικοφ (AK-47s) και υπάρχουν υποψίες ότι η δεύτερη τσάντα περιέχει εκρηκτικά και πυρομαχικά” ανέφερε πηγή στον ενημερωτικό διαδικτυακό ιστότοπο Indexonline. Η επιχείρηση υδροδρότησης προχώρησε αμέσως μετά τις συλλήψεις σε διακοπή της παροχής νερού στις περιοχές προκειμένου να γίνουν αναλύσεις για τυχόν ύποπτες ουσίες, μετά από τις οποίες, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Νάσερ Ραμαντάνι διαβεβαίωσε ότι το νερό στη λίμνη Μπάντοβατς δεν περιέχει τοξικά. Η εισαγγελέας της ειδικής εισαγγελίας του Κοσόβου, Ντρίτα Χαϊντάρι δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Κοσόβου ότι κατά τη σύλληψη των υπόπτων δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες.

Δύο από τους συλληφθέντες, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινας είναι μέλη της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” και το 2013-2014 βρέθηκαν στην πολεμική ζώνη της Συρίας. Στους πέντε ύποπτους, Μπεσνίκ Λατίφι, Ένις Λατίφι, Μιλάζιμ Χατζιγιάι, Γαζμέντ Χαλίτι και Φεχμί Μούσα επιβλήθηκε προφυλάκιση 30 ημερών ενώ μετά το περιστατικό, όλες οι λίμνες και οι εγκαταστάσεις πόσιμου νερού στο Κόσοβο φυλάσσονται με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

 

http://www.alphatv.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis