Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 19/11/2019

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σε σχέση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα των Financial Times, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως “αλλάζουν τους Ποινικούς Κώδικες για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου”.

"Η σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες ήταν για τις μολότοφ;", σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ και έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι "τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων". "Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχαλάκηδες' που φορούν γραβάτες και κοστούμια", πρόσθεσε ο κι. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως "δεν είναι ευχάριστη εικόνα τα ΜΑΤ στην πλατεία". Έκανε λόγο για ένα υπαρκτό πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την στρατηγική που ακολουθεί, η κυβέρνηση το πρόβλημα αυτό θα οξυνθεί. Όπως είπε, δεν μπορεί αυτό να επιλυθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτήρισε ως “επικοινωνιακού χαρακτήρα” τις εφόδους της αστυνομίας σε καταλήψεις και έκανε λόγο για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια.
[custom:google-ads]
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στην κριτική που δέχτηκε για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά και για το ότι ο ίδιος δεν έφτασε μέχρι τέλους, έως την αμερικανική πρεσβεία. Όπως είπε, τον ξάφνιασε η ενόχληση των πολιτικών αντιπάλων του και μερίδας των ΜΜΕ για την παρουσία του στην πορεία και σχολίασε πως “αν είναι τόσο εύκολο να το κάνω, να το κάνω συχνά”. Εκτίμησε ότι ενοχλήθηκαν γιατί “ενώ είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα που το είχαν οξύνει -συνειδητά από την κυβέρνηση- να γίνει αντιπαράθεση με τους γνωστούς αγνώστους, δεν είχαν αυτό, αλλά είχαν μια μαζική, ειρηνική, μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα”.

Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος δεν ολοκλήρωσε την πορεία του Πολυτεχνείου, την Κυριακή, απάντησε πως “η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν είναι σαν τον μαραθώνιο, ούτε είναι αγώνας δρόμου για να τερματίσεις στο Καλλιμάρμαρο”, έχει συμβολικό χαρακτήρα, όπως είπε, “άρα δεν έχει τόση σημασία αν έκατσα μέχρι το τέλος”. “Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως Πρωθυπουργός”, ανέφερε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι τότε είχε καταθέσει στεφάνι, αλλά δεν είχε πάει στην πορεία γιατί η παρουσία του θα ήταν ένας συμβολισμός παρεξηγήσιμος, μιας και η πορεία έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα.
 

«Δόγμα νόμος και τάξη ως αντιπερισπασμό για το προσφυγικό»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παλινόρθωση ενός συστήματος που ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας», ενώ μίλησε για «υπερ-δεξιούς υπουργούς», που έχουν επιχειρήσει να αναθεωρήσουν την ιστορία.

Υποστήριξε ότι η «νεοσυντηρητική» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει ένα «δόγμα νόμος και τάξη», το οποίο λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για το προσφυγικό και που οξύνει το πρόβλημα της ασφάλειας.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι έφοδοι της Αστυνομίας στα Εξάρχεια αποσκοπούν στην πολιτική κερδοσοκοπία και ότι έχουν κάνει χειρότερη την καθημερινότητα των κατοίκων.

Πάντως, όσον αφορά στο Ρουβίκωνα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι καταδικάζει «οτιδήποτε είναι έκνομο».

«Η ΝΔ παραπλάνησε με το προσφυγικό»

Επικριτικός ήταν ο κ. Τσίπρας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία για το προσφυγικό.

Την κατηγόρησε για την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός όσον αφορά την αλλαγή χεριών του φακέλου της Μετανάστευσης ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης.

«Η ΝΔ παραπλάνησε προεκλογικά με το προσφυγικό» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Πάντως, εξέφρασε τη στήριξή του για το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, αν και τόνισε ότι άργησε 4 μήνες να εφαρμοστεί.

Για Novartis: “Πήγαμε σαν αρσακειάδες”

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο την υπόθεση της Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως “πήγαμε σαν αρσακειάδες” και “με τον σταυρό στο χέρι”. “Θα ήταν εύκολο για εμένα τότε να κάνω αυτό που σήμερα κάνει η κυβέρνηση: είπε θέλω να στοχοποιήσω τον Παπαγγελόπουλο, θέλω να στοχοποιήσω τον Τσίπρα αλλά δεν με παίρνει και να τον ενοχοποιήσω”, είπε στη συνέχεια.

Πηγή: tovima.gr, enikos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis