Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:09 | 09/01/2019

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ίδιος στο OPEN.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση ή να ψηφίσει μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κρίση. Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, διότι δεν θα θελήσει να ρίξει νερό στον μύλο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και προανήγγειλε ότι αυτό θα του ζητήσει στη συνάντηση που θα έχει μαζί του την Παρασκευή.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αν δεν έχει την εμπιστοσύνη του Πάνου Καμμένου, τότε πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

[custom:google-ads]

Παραδέχθηκε ακόμα πως δε γνωρίζει αν θα έχει τις ψήφους που απαιτούνται για μια ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας: «Ξέρω ότι το βάρος αυτό είναι μεγάλο για τον κυβερνητικό μου εταίρο και δεν θα το αναλάβει. Αν το κάνει και πει ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, θα πάμε στη Βουλή και θα μάθουμε αν έχουμε τις ψήφους».

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει πως μία κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας, ακόμα και αν δε διαθέτει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ενώ αναφέρθηκε και στα παραδείγματα από άλλες χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας πως στην Ευρώπη υπάρχουν 12 κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ωστόσο, επεσήμανε πως αν και σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα είχε συνταγματικό πρόβλημα, θα είχε πολιτικό πρόβλημα. «Σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσω εν ευθέτω χρόνο σε πρόωρες εκλογές, με χρονικό κριτήριο κρίσιμες πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis