Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 19/05/2018

Το ένα μετά το άλλο τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018) στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», τονίζεται σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

[custom:google-ads]

ΣΥΡΙΖΑ: Θύμα φανατικών εθνικιστών

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης γράφει ότι ο Γιάννη Μπουτάρης έπεσε «θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες»

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης», προστίθεται, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας».
Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.
ΝΔ: Επίθεση πατριδοκάπηλων

Και η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».
Θεοδωράκης: Πάντα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι «πρόθυμοι»

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν» αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. «Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis