Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 12/06/2019

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να πάρει θέση για τον υπουργό με το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν» που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis και τον οποίο αναφέρει μέσα στην επιστολή του και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Στη διάρκειας της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε επίμονα για την υπόθεση και ειδικότερα για τον λεγόμενο «Ρασπούτιν». Ο πρωθυπουργός απέφυγε να διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοιο πρόσωπο, περιοριζόμενος να τονίσει ότι η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της, καθώς και ότι ο δικός του ρόλος είναι θεσμικός και οφείλει να είναι προσεκτικός.

Ταυτόχρονα, έριξε το «γάντι» στον αντεισαγγελέα Αγγελή, αλλά και σε άλλους που έχουν αναφερθεί στον περίφημο «Ρασπούτιν», καλώντας τους να τον κατονομάσουν αν έχουν τα κότσια.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι του κάνει «τεράστια εντύπωση, που ακούγεται αυτό εδώ και ένα χρόνο και κανείς από αυτούς που μιλούν για αυτό το ψευδώνυμο δεν έχει τα κότσια, το σθένος, το θάρρος να πει το όνομα». Κάλεσε, δε, τον δημοσιογράφο Αντώνης Σρόιτερ να απευθυνθεί «σε αυτούς που μιλούν με ψευδώνυμα και αυτοί να μας εξηγήσουν, αυτοί να κατονομάσουν».

[custom:google-ads]

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει προνομιακή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη («φάγαμε τα μούτρα μας με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών» είπε) και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε ανοιχτές υποθέσεις στελεχών μας που να εμπλέκονται με δικαστικές υποθέσεις», για να καταλήξει ότι ως εκ τούτου «δεν έχουμε λόγο να ελέγξουμε τη Δικαιοσύνη».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι από την επιστολή του αντεισαγγελέα Αγγελή -κατά τη γνώμη του- προκύπτει: 1ον) επιβεβαίωση ότι η Novartis είναι όντως σκάνδαλο και 2ον) ότι αναφέρεται στο πώς μπορεί να καταστεί ορθότερη η διαδικασία σε δικαστικές υποθέσεις. Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν τη Δικαιοσύνη και όχι την κυβέρνηση ή τον ρόλο του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το μόνο που μπορεί να σχολιάσει εκ του ρόλου του είναι ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης κατά το πρώτο διάστημα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εκ νέου τη Novartis «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα», αποφεύγοντας ωστόσο να υιοθετήσει την άποψη Παπαγγελλόπουλου ότι, δηλαδή, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για «υπόθεση που δεν τιμά το πολιτικό σύστημα».

Υποστήριξε, δε, ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που ο θεσμικός ρόλος της απαιτούσε, δηλαδή εμπιστεύτηκε τη Δικαιοσύνη, καθώς και ότι δεν είπε πως «θα πάει μέχρι τέλους» τους πολιτικούς αντιπάλους της -σε μια ευθεία αναφορά στην αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε βιβλίο για τα έργα και τις ημέρες του

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis