Τσιάρας: Σχέδιο να ανοίξουν τα δικαστήρια αρχές Ιουνίου - Πρώτα τα υποθηκοφυλακεία στις 27 Απριλίου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
Τσιάρας: Σχέδιο να ανοίξουν τα δικαστήρια αρχές Ιουνίου - Πρώτα τα υποθηκοφυλακεία στις 27 Απριλίου

Η επαναλειτουργία των δικαστηρίων θα γίνει βέβαια σταδιακά και το ξεκίνημα αναμένεται να γίνει με την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων πιθανόν στις 27 Απριλίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Αυτό μάλιστα θεωρείται ένα πρώτο βήμα στη λειτουργία της οικονομίας. Αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων από 15 Μαϊου. Θεωρείται δε πως αρχές Ιουνίου (πιθανόν την 1η) εφόσον όλα τα δεδομένα το επιτρέπουν είναι πιθανόν να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας το Mega τόνισε πως παρά τα μέτρα που επηρεάζουν το έργο τους, οι δικαστές κατάφεραν να εκδώσουν πολλές δικαστικές αποφάσεις αυτό το διάστημα. Άφησε να εννοηθεί πάντως ότι το δικαστικό έτος θα παραταθεί κατά ένα μήνα, παρά τις αρχικές αντιδράσεις δικαστικών ενώσεων.

Κι αυτό γιατί αφενός θεωρείται ο μοναδικός τρόπος να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στην εκδίκαση υποθέσεων και αφετέρου για να αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος από το  χαμένο εισόδημα των δικηγόρων.

Ως γνωστόν οι δικαστικές διακοπές διαρκούν από την 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Η πρόταση που – πιθανότατα- προκρίνεται είναι αυτή  της παράτασης πλήρους λειτουργίας έως τα μέσα Ιουλίου και επαναλειτουργίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την  τήρηση των μέτρων το Πάσχα τόνισε ότι «είμαστε σε μια κατάσταση εγρήγορσης για οτιδήποτε συμβεί και κληθούμε να αντιμετωπίσουμε»,ενώ για όσα έγιναν προ ημερών στις εκκλησίες σε Κουκάκι – Κέρκυρα, είπε πως ήταν εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα. « Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει προσαρμοστεί στις εκκλήσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης», εκτίμησε.

Ο κ. Τσιάρας διαπίστωσε ως βασικό ζητούμενο να επανέλθει η κανονικότητα, σε όλη την ελληνική κοινωνία: «Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα συμβάλλει με τον τρόπο της και σε αυτό. Η επιστροφή στη κανονικότητα θα έρθει μόνο μέσα από μια γενναία προσπάθεια όσων εμπλέκονται στη λειτουργία της ελληνικής πολιτείας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά όταν όλα αλλάζουν θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και δίνουμε το παράδειγμα», επισήμανε.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάσχα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τα καλέσματα μέσω facebook - Περιπολίες σε ναούς και κοιμητήρια