Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 03/05/2016

Τους... αθίγγανους με τα μάτια τους είδαν δύο πυροσβέστες στη Ρόδο, όταν πήγαν σήμερα το απόγευμα να σβήσουν φωτιά σε ξερά χόρτα  που βρίσκονταν σε εξέλιξη, στον πρόχειρο καταυλισμό που είχαν στήσει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων κοντά στο υδραγωγείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου δέχθηκε κλήση για φωτιά που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της ΠΥΡ Ρόδου με τρεις άνδρες οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως το έργο της κατάσβεσης. Για άγνωστους λόγους, ομάδα των αθίγγανων που ήταν στο σημείο, επιτέθηκε και χτύπησε τους πυροσβέστες την ώρα που έσβηναν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο από αυτούς, ηλικίας 33 και 31 ετών! Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως, ειδοποίησαν το κέντρο της υπηρεσίας τους, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και έφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.

Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, Πολλές φορές οι Πυροσβέστες που σπεύδουν να σβήσουν φωτιές, έχουν δεχθεί επιθέσεις από ομάδες των ΡΟΜΑ που βρίσκονται στους καταυλισμούς. Σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις (οι οποίες είναι συχνές πυκνές) το κλιμάκιο των πυροσβεστών συνοδεύουν και αστυνομικοί. Αυτή τη φορά, πιθανόν επειδή δεν γνώριζαν οι Πυροσβέστες ότι στο σημείο υπήρχαν αθίγγανοι, δεν κλήθηκε η αστυνομία.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας Ρόδου.

(φώτο αρχείου)


 

 

www.rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis