Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 02/06/2021

Eπισήμανε ότι και να υπάρξει επιχείρηση «καθαρά χέρια» το οργανωμένο έγκλημα θα συνεχίσει να υπάρχει. Είναι μια δύσκολα ελεγχόμενη διεθνής απειλή»

Για το μεγάλο πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος και τον έλεγχο του, σχολίασε ο Άγγελος Τσιγκρής, Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ και Καθηγητής Εγκληματολογίας, μιλώντας  μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98, 9 στην εκπομπή Χωρίς Μάσκα με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή. 

Όπως ανέφερε: «Από το 2000 το οργανωμένο έγκλημα δείχνει το πρόσωπο του πολύ έντονα. Τώρα με την πανδημία επανήλθε δριμύτερο και τις ξεκαθαρίζει όλες τις υποθέσεις  μαζί. Λίγο πολύ στατιστικά σε ετήσια βάση χαρακτηρίζονται περίπου 10 – 15 το χρόνο. Σύμφωνα με τον στατιστικό μέσο όρο της τελευταίας 20ετίας για την Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι ανησυχητικά». 

«Σε κάθε περίπτωση δημιουργεί ένα έντονο κλίμα ασφάλειας στο κοινό γιατί δεν αισθάνεται ασφαλείς» πρόσθεσε.

«Το σύγχρονο και εγχώριο οργανωμένο έγκλημα λειτουργεί κάθετα και οριζόντια σε ότι αποφέρει παράνομο χρήμα. Για να μπορέσουμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο από την αναχρηματοδότηση του από τις παράνομες δραστηριότητες πρέπει να δούμε την προέλευση του μαύρου χρήματος. Πρέπει να εντάξουμε στην υπόθεση αυτή και το χρηματοπιστωτικό σύστημα» δήλωσε ο ίδιος.

«Πρέπει η τράπεζα της Ελλάδας να αναλάβει κεντρικό ρόλο και ταυτόχρονα σε επίπεδο Ευρώπης να μπορέσει να συντονίσει μια διαδικασία ώστε να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα ποσά, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, που διοχετεύονται στις κεντρικές τράπεζες των μελών, τα οποία μετά εμφανίζονται σαν νόμιμα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τι εννοεί ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει προσχωρήσει στους θεσμούς είπε:

«Δεν έχω τέτοια στοιχεία, προφανώς μπορεί να υπάρχει. Δεν είναι μια κοινωνία αγγέλων η ελληνική – είναι καλό όσοι έχουν τέτοια στοιχεία να τα πάνε στην εισαγγελία  - για να το λέει ο υπουργός κάτι θα ξέρει», είπε και επισήμανε ότι και να υπάρξει επιχείρηση «καθαρά χέρια» το οργανωμένο έγκλημα θα συνεχίσει να υπάρχει. Είναι μια δύσκολα ελεγχόμενη διεθνής απειλή». 

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis