Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 20/04/2015

Οι αμυντικές δαπάνες καθορίζονται όχι από τις ανάγκες της εθνικής ασφαλείας, αλλά από το δίκτυο που αποτελείται από
βιομηχανίες όπλων, λομπίστες και απρεπείς πολιτικούς Άρχοντες.
Ντουάιτ Αϊζενχάουερ
τ. Πρόεδρος ΗΠΑ - Στρατηγός

Πριν προχωρήσω θα παρέμβω, ασεβώς, στον αφορισμό του σπουδαίου στρατιωτικού και πολιτικού των ΗΠΑ αντικαθιστώντας τη λέξη λομπίστες με την πιο οικεία σε μας λαμόγια και μεσάζοντες.

Σε λίγο θα κλείσει, αθορύβως, και η σκηνή της β΄ δίκης, εφετειακής, του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του, οπότε θα επέλθει και η λεγόμενη κάθαρση.
Ένας, από το συνονθύλευμα της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, φθάνει για να τελειώσει αυτή η δυσάρεστη περιπέτεια, γι’ αυτούς, τους έντιμους πατριώτες. Ο Άκης φθάνει... Οι υπόλοιποι είναι λευκοί, πάλευκοι... Άψογος ο Πολιτικό κόσμος…

Πώς, όμως, ο αγαπητός απ' όλη την πολιτική φατρία και τα ΜΜΕ κ. Τσοχατζόπουλος έφθασε να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ανήρ;
Αντιγράφω από ένα ένθετο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (22-04-2012), έντυπο που άλλοτε τον στήριζε: Τίτλος: ΑΚΗΣ: Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Επαναστάτης σοσιαλιστής ή διαχειριστής "Ταμίας" του ΠΑΣΟΚ; Γενναιόδωρος Υπουργός ή διεφθαρμένος από την Εξουσία; Απλός καταχραστής Δημοσίου χρήματος ή Στυλοβάτης της Μεταπολίτευσης; Ο παρ' ολίγον διάδοχος του Ανδρέα ήταν όλα τα παραπάνω και περισσότερα.

Από το 5σέλιδο, καταγγελτικό, κείμενο επισημαίνω μόνο τα παρακάτω:
• Ο Άκης ήταν ένας από τους βασικούς ταμίες του ΠΑΚ. Συγκέντρωνε τα χρήματα από Αραβικές Χώρες και τον σύντροφο Καντάφι, για την συντήρηση του κινήματος.
• Με τις μίζες ο Άκης συντηρούσε ένα πανελλήνιο σύστημα παρεξουσίας.
• Η ΝΔ και η Αριστερά τον είχαν πάντα στο απυρόβλητο. Είχε την υποστήριξη πολιτικών Αρχηγών.
• Ήταν το κατεστημένο μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Υπουργοποιούσε όποιον ήθελε.
• Η σχέση του με τον Ανδρέα, σφυρηλατημένη σε συνθήκες παρανομίας, ήταν σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης. Ο Ανδρέας τον ήθελε για διάδοχό του...

Στη συνέχεια προσφεύγω στο βιβλίο AKIS GATE του περιβόητου "ξαδέρφου και ταμία", του Άκη, του κ. Νίκου Ζήγρα, χωρίς να το θεωρώ και ως Αγία Βίβλο. Αντιγράφω τρεις παραγράφους του:

− Κατέβασα την Πασοκική Τρόϊκα με αυτοκίνητο στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον κ. Μπέρνο (εννοεί μάλλον τον κ. Σμπώκο). Κάπου στα Τέμπη ο ένας, της τριάδας, ανακοινώνει πως μόλις θα κάνει μια καλή μπάζα θα φύγει για την Ν. Αμερική. Ο Μπέρνος παρεμβαίνει λέγοντας ότι αν τα παίρνουμε διακριτικά δεν υπάρχει λόγος ξενητειάς. (Σ.61) Ο Άκης συμφώνησε.
Συμπέρασμα: Η Τρόϊκα ήταν εν γνώσει του σχεδίου άλωσης του δημοσίου Θησαυροφυλακίου.
− Για τις κομπίνες στους εξοπλισμούς ο Άκης εμπιστεύεται τους ειδικούς, τις στρατιωτικές επιτροπές αξιολόγησης, τις οποίες ελέγχει απόλυτα. Οι στρατιωτικοί, ενίοτε, παίζουν τον ρόλο του κομπάρσου ακόμη και ελάχιστοι κορυφαίοι.
− Εξασφαλίζει ο Άκης με τον τρόπο αυτό ότι οι υπογραφές που θα θέσει στη σύμβαση θα εμφανίζονται ως απλή υπακοή στις επιθυμίες των ΕΔ, επωφελεία της Χώρας! (Σ.93).
− Όταν οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη καλεί προς βοήθεια ορισμένους δημοσιογράφους (Σ.Σ. Τα λεγόμενα παπαγαλάκια του) που τους πληρώνει αδρά, δίνοντάς τους δεσμίδες μετρητά, επιπλέον του "μισθού" που τους έδινε επί τόσα χρόνια" (Σ. 131).
Αυτά τα συμπαθή παπαγαλάκια τον λιβανίζουν ακόμη και σήμερα και προσφέρουν σε άλλους τις υπηρεσίες τους.
Έχουμε λοιπόν έναν Υπουργό, με βαρύ ιστορικό, τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, ν' αποτελεί το αντικείμενο λατρείας του Αρχηγού, ν' απολαύει της εκτίμησης των άλλων μελών της Τρόϊκας, να χειροκροτείται από την Αντιπολίτευση, να λιβανίζεται, ως εξαίρετη φυσιογνωμία, από λαμπρά όργανα των ΜΜΕ και να δρα "πατώντας" σε σίγουρες επιτροπές που απετέλεσαν όργανά του.
Υπάρχουν καλλίτερες συνθήκες ασυδοσίας; Αν δεν τις εξασφάλιζε ή δεν του προσφέρονταν θα μπορούσε να δράσει;

Όλα για το Κόμμα
Αν σου έχουν εμπιστευθεί ένα βάζο μέλι
και λείπει η μεγαλύτερη ποσότητα, αυτό
σημαίνει ότι το έφαγες εσύ...
Αλ Καπόνε, Αρχιγκάγκστερ

Οι αρπαχτές, βασικά, εγένοντο εν ονόματι της πατρίδας και του κόμματος. Το Κόμμα πρέπει να ενδυναμώνεται και να κυβερνά ώστε να εργάζεται για την Πατρίδα. Τελικά το Κόμμα εισέπραττε ελάχιστα.

Ο Πρωθυπουργός και οι Βαρώνοι του Κόμματος γνώριζαν τις επιδόσεις του Άκη, την ακόρεστη δραχμολαγνεία του και την τάση του στον τρυφηλό και δαπανηρό βίο.
Κανείς δεν ξεχνάει τις αυτοκρατορικές δεξιώσεις των γενεθλίων στο CELIER της Αθήνας όπου προσήρχετο όλος ο πολιτικός κόσμος, ΟΛΟΣ, οι Προμηθευτές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι κ.α., ευγενείς υπάρξεις της Πλατείας Κολωνακίου για να ευχηθούν στον Μεγιστάνα. Το ίδιο συνέβαινε στο HAYAT Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης δεν πήγαινε αλλά τα έβλεπε. Επί 10ετίες στο "ψητό" ο Άκης απέκτησε συνήθειες της νήσου των Λωτοφάγων. Με τη γεύση του λωτού είχε ξεχάσει τις καταβολές του και συμπεριφερόταν ο Σαουδάραψ Πρίγκηψ. Το σπουδαιότερο! Αισθανόταν ανεξέλεγκτος.

Έχουμε λοιπόν ένα ευσυνείδητο, πατριώτη Πρωθυπουργό να προσφέρει στον ασύδοτο και ακόρεστο Άκη το ΥΕΘΑ με προίκα φοβερά ποσά (όλα από δάνεια).Τι περίμενε να γίνει; Δεν γνώριζε τι θα συμβεί;

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μέρος του κλίματος της ελεύθερης αρπαχτής που του είχαν δημιουργήσει οι Πρωθυπουργοί, συνάδελφοι και όλος ο πολιτικός κόσμος. Αυτό που ακολουθεί πιο κάτω, όμως, η αιγίδα των θεσμών, είναι το σπουδαιότερο.

Η Πολιτεία εγγυάται την Ατιμωρησία
Ο Θεός έδωσε εις τον Υπουργόν κ. ΚΛ εν στόμα
ίνα τρώγει και δύο χείρας ίνα δωροδοκείται.
Εμμ. Ροΐδης

Η Ελληνική Πολιτεία, δια της Βουλής, φρόντισε να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που θα διευκόλυναν τους αρπαγές.
1. Άρθρο 86 του Συντάγματος, στίγμα της Χώρας που δεν υπάρχει σε άλλο Σύνταγμα του κόσμου, με το οποίο παραγράφονται, ταχέως, τα αδικήματα κλοπής δημοσίου χρήματος από Υπουργούς. Όλες οι ευγενείς πολιτικές δυνάμεις, σε όλο το φάσμα, το εξορκίζουν αλλά καμία δεν το καταργεί. Σήμερα μας υπόσχονται πως θα το κάνουν το…. 2021! Θυμίζω ότι είναι έργο δύο κορυφαίων συνταγματολόγων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - το ... 2021.
2. Ο Νόμος 1558/85 (Κουτσόγιωργα), ψηφισθείς ομόφωνα από τα δύο, τότε, μεγάλα κόμματα. Με το άρθρο 30 επιτρέπει σε Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γ. Γραμματείς να κουβαλάνε στα Υπουργεία, ανεξέλεγκτα, σωρεία ορδές, "συμβούλων", παραμεριζομένων των Υπηρεσιακών παραγόντων (Γεν. Διευθυντών κ.ά). Οι περισσότεροι των "συμβούλων" απεδείχθησαν λαμόγια εξαιρετικής ποιότητας. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα... Το ίδιο βιολί... Με τρωκτικά προσήλθε και ο κ. Α.Τ. στο ΥΕΘΑ.
3. Ο Νόμος 2431/95, (Αρσένη) με τον οποίο η διαχείριση των εξοπλισμών και η Διοίκηση του Υπουργείου αφαιρείτο από τους "ύποπτους" στρατιωτικούς και περνούσε στα αγνά παλικάρια, νομενκλατουρίους, του κόμματος. Εν πολλοίς μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. Ιδρύθησαν τα περιβόητα πρυτανεία ΓΔΕ και ΕΠΥΕΘΑ πλαισιωμένα με πιστούς λεγεωναρίους. Ο Νόμος Αρσένη υπήρξε η χαριστική βολή εφαρμογής της διαφάνειας. Ο νόμος αυτής της ευφυΐας Αρσένη ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Άκη. Λες και τον είχε κάνει παραγγελία...

4. Η πρόβα τζενεράλε της αρπαγής του Δημοσίου. Είναι η σύμβαση - απάτη (υπογεγραμμένη από ένα Υφυπουργό και από έναν επικεφαλής Αμυντ. Βιομηχανίας) της κατασκευής από ΕΒΟ του ψευδοαντιεροπορικού Συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ. Ουδείς διώχθηκε γι' αυτό το φοβερό σκάνδαλο που κατάπιε 80 δις δρχ.. Μ' αυτό, ως αφετηρία, που καθιέρωσε την ατιμωρησία προχώρησαν οι κατά σειρά ληστείες στο χώρο των εξοπλισμών.

5. ΚΥΣΕΑ. Ένα ανυπόληπτο κονκλάβιο ανευθυνοϋπεύθυνων υπό τον Μεγάλο Ανεύθυνο Πρωθυπουργό. Οι μισοί ψήφιζαν αβλεπί, για να μην ενοχλείται ο Άκης και επομένως θα τους ενοχλούσε κι αυτός στα έργα τους, και οι άλλοι μισοί παντελώς ανεπαρκείς και ανεύθυνοι έκαναν αυτό που τους ένευε ο Πρωθυπουργός. Στην ουσία πλυντήριο των αποφάσεων του Υπουργού Άμυνας.

Θα προσθέσω, ότι στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, της Κυβέρνησης προΐστατο ένας άβουλος, φοβικός και εντελώς ανεπαρκής Πρωθυπουργός (που έχωσε τη χώρα στην άβυσσο των δανείων), ο κ. Κων. Σημίτης, ο οποίος ουδένα έλεγχο επιχειρούσε να ασκήσει στο θεάρεστο έργο του Άκη, τότε ολοκληρώνεται η εικόνα και η ατμόσφαιρα κάτω από τα οποία ο κ. Α.Τ. με την φατρία του εισήλθε στον αφρούρητο κήπο της ΕΔΕΜ, τους εξοπλισμούς, και αφέθηκε να αρπάζει ό,τι επιθυμεί.
Έχω εκατοντάδες σχόλια γι' αυτή την τρομερή πολιτική προσωπικότητα που ονομάζεται Κώστας Σημίτης. Παραθέτω μόνο ένα: του κ. Αντ. Καρακούση: "Υπό το βάρος της κρίσεως των Υμίων ο κ. Σημίτης θα εγκρίνει δεκαετές πρόγραμμα εξοπλισμών και θα γίνει ο ίδιος συμμέτοχος σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λεηλασίας του Δημοσίου χρήματος..." (Μετέωρη Γη, σελ. 28).

Κατόπιν τούτου ερωτώ: Θα ήταν δυνατόν στον κ. Α. Τσοχατζόπουλο και τους συνεργάτες του να επιδοθεί στο ευγενές σπορ της λεηλασίας του Δημοσίου χρήματος αν υπήρχαν θεσμοί (που και σήμερα εξακολουθούν να μην υπάρχουν), αν υπήρχε στοιχειώδες ενδιαφέρον και πρόνοια του Πρωθυπουργού που τον διόρισε εκεί ενώ γνώριζε το ποιόν του αλλά το κυριότερο, αν ο κ. Σημίτης άσκησε την επιβαλλόμενη από το καθήκον του εποπτεία και έλεγχο; Ο Άκης και η φατρία του εγκαταστάθηκε στο ΥΕΘΑ όντες βέβαιοι ότι κανείς δεν θα τους ενοχλήσει. Φέρει ή δεν φέρει, λοιπόν, ο κ. Σημίτης μεγάλη ευθύνη μαζί με το φαύλο σύστημα που έπρεπε, ως εκσυγχρονιστής, να το εξυγιάνει;

Έπρεπε ή δεν έπρεπε στο πρώτο εδώλιο του Εφετείου να κάθονται οι ηθικοί αυτουργοί που ώθησαν, άμεσα ή έμμεσα, τον κ. Τσοχατζόπουλο να λεηλατήσει τους εξοπλισμούς;

*Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας πέραν του ότι διόρισε την κ. Λούκα Αρσένη Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, είχε προτείνει, ως Πρωθυπουργό, σε αντικατάσταση του κ. ΓΑΠ (ΠΑΡΟΝ 15/04) το 2012 τον κ. Γ. Αρσένη!!! Δηλαδή τον ολετήρα της οικονομίας επί ΑΠ, τον διαλύτη της Άμυνας, τον κύριο υπεύθυνο της νίλας της Ύμιας και τον κατασκευαστή του Νόμου 3439/95.
**Υπάρχει όμως και άλλο φαιδρότερο. Ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος ανήγγειλε, ευτυχής, από τη Μόσχα ότι τα ΕΑΣ διαπραγματεύονται την πώληση του ΑΡΤΕΜΙΣ στις….. Ινδίες. Οι Ινδοί μπορεί να είναι φακίρηδες αλλά δεν μασάνε. Ας ελέγξει ο Υπουργός αυτούς που του προτείνουν ανέφικτα για να τον εκθέσουν.


Σημ.:
1. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κ. Σημίτης δεν θα εμφανισθεί στο Δικαστήριο.
2. Τα αποκαλυφθέντα σκάνδαλα ΑΤ αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
3. Υπάρχουν ατιμώρητοι και ανεξέλεγκτοι, χλευάζοντες, δεκάδες πολιτικοί και προμηθευτές.


*Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis