Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:54 | 12/01/2015

 

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μορφή πολέμου.
 
Φανταστείτε ξαφνικά όπως κάνετε τα ψώνια σας να ανατιναζόταν το σταθμευμένο αυτοκίνητο δίπλα σας  χωρίς καμία προειδοποίηση, φανταστείτε ελεύθερος σκοπευτής από παρακείμενη ταράτσα να σας έβαζε στο στόχαστρο απλά και μόνο επειδή έτυχε να είστε εκεί την λάθος στιγμή που ήθελε κάποιον να σκοτώσει, φανταστείτε ο διπλανό σας στο λεωφορείο να έχει αποφασίσει να ανατιναχθεί ή να εισβάλουν άγνωστοι στο μαγαζί, στον χώρο εργασία σας και να αρχίσουν να πυροβολούν   κ.α.
 
Πως αντιμετωπίζουμε τέτοια κατάσταση που δυστυχώς δεν είναι σενάρια πλέον επιστημονικής φαντασίας;
 
Σε προηγούμενη αναφορά μας την  (12/9/2014) με τίτλο (Τρομοκρατία θρησκευτικά υποκινούμενη ( jihad ) και Διεθνή Τρομοκρατία, «Αντιμετωπίστε την» πολύ σοβαρά ) είχαμε και εμείς δει αυτά που σήμερα διαπιστώνουμε.
 
Για τον εντοπισμό τέτοιων τρομοκρατικών απειλών, σύλληψης ξένων μαχητών και αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού δεν υπάρχει  ολοκληρωμένο «πολεμικό» σχέδιο σε επίπεδο Ε.Ε., τουλάχιστον, όπως φάνηκε πρόσφατα με την σφαγή στο Παρίσι.
 
Τι πρέπει να κάνουμε άραγε, ώστε, να μην δούμε τέτοιο εφιάλτη ;;
 
Είναι αρκετό «να χουμε το νου μας», να αναπτύξουμε περισσότερα πληροφοριακά δίκτυα, να κλιμακώσουμε την παρακολούθηση, να καταγράφουμε, να ετοιμάσουμε σχέδια, να εκπαιδεύσουμε προσωπικό κτλ ;;;
 
ΟΧΙ !!!
 
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρόνο μεταναστεύουν περίπου 175 εκατομμύρια άνθρωποι, 159 εκατομμύρια από αυτούς  κρίνονται ως διεθνείς μετανάστες και 16 εκατομμύρια αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες, πως θα ελεγχθούν όλοι αυτοί ;;
 
Πέραν τούτου έχουμε και  εκατομμύρια επισκέπτες από τον Τουρισμό, από – σε, κάθε άκρη του Πλανήτη. Μήπως θα πρέπει λοιπόν  να υψώσουμε υψηλά τείχη π.χ γύρω από το Κολωνάκι με πάνοπλους αστυνομικούς  πάνω του , ώστε , να εξασφαλίζεται εσωτερικά η κοινωνική ασφάλεια , κάστρα κ.α ;;;
 
Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ας δούμε κάποιες ρεαλιστικές λύσεις, μέσα από την αστυνομική οπτική, έχοντας ως δεδομένο ότι δεν έχει διαπιστωθεί  συστημικόςδεσμός  ανάμεσα στην τρομοκρατία και την μετανάστευση, όπερ σημαίνει ότι, ο κάθε λογικά σκεπτόμενος θα πρέπει να απαλλαγεί  από την σχετική  καχυποψία, ρατσισμό και ξενοφοβία, που οδηγούν την αναζήτηση λύσεων σε λάθος κατεύθυνση.
 
Α - 55.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα, εάν έχουν «τα μάτια τους δεκατέσσερα », στην καφετέρια, στο γυμναστήριο, στο ταξίδι κτλ, θα βοηθούσαν αδιαμφισβήτητα  στην
κατεύθυνση αυτή …  με  770.000 παρατηρήσεις κάθε φορά.
 
Β- Δυστυχώς τα εξτρεμιστικά κινήματα και οι οργανώσεις που καταφεύγουν στην τρομοκρατία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου πολιτικού τοπίου σε μια παγκόσμια σκακιέρα συμφερόντων, όπως, ο έλεγχος της παραγωγής και της απόκτησης πετρελαίου. Και για να το καταλάβουμε καλύτερα , οι αντίπαλοι σε αυτήν την σκακιέρα  απλώς δεν
μπορούν να αντέξουν οικονομικά να παίξουν εναντίον τους με τις ίδιες μεθόδους. Ο μόνος κίνδυνος που απειλεί τα συμφέροντα αυτού του είδους, είναι π.χ το ριζοσπαστικού Ισλάμ που από μόνα τους παρήγαγαν. Η  χρήσης συνεπώς των διεθνών τρομοκρατικών δικτύων είναι από την μια πλευρά « μορφή στρατηγικής » για την επίλυση των πολιτικών και οικονομικών θεμάτων. Άλλοτε πάλι , το σημερινό σύστημα των σχέσεων, ακόμη και της παγκόσμιας ηγεμονίας δεν μπορεί ανοιχτά, να χρησιμοποιήσει τη βία κατά των αντιπάλων της. Ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση των τρομοκρατικών δικτύων στην περίπτωση αυτή, παίζει το χαμηλό κόστος τους και η υψηλή ικανότητα διείσδυσής στο έδαφος του εχθρού. π.χ τρομοκράτες 2ης γενιάς . 
Έτσ , στην τρομοκρατία, και σε όλα τα εξτρεμιστικά δίκτυα, οι επαγγελματίες είναι μόνο οι διαχειριστές των υψηλών και μεσαίων στελεχών και σπάνια βιώνουν τον κίνδυνο της έκθεσης και της καταστροφής, που θα τους καθιστούσε αναλώσιμους. «Φτάνουν» έως την εποπτεία  ( ενίοτε σε συνεργασία με εγκληματικές ομάδες ) της διακίνησης ναρκωτικών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκβιασμούς, παράνομες δραστηριότητες «ξεπλύματος χρήματος» , εμπορία όπλων κ.ά. Τέλος , τα Διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα έχουν εκσυγχρονισμένο χαρακτήρα, όσον αφορά τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων, π.χ   το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας (ISIS) χρησιμοποιεί ενεργά τεχνολογία σε Twitter και YouTube. Στον αραβικό κόσμο σχηματίζεται νεανική μόδα ISIS, πωλούνται T-shirts και φούτερ με τα σύμβολά της , κ.α
 
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!
 
Η « παραγωγός»  κατάσταση αυτή θα υφίσταται – εις γνώση μας -  όσο θα υπάρχει η  παγκόσμια  αυτή  οικονομική δομή.
 
Λύση ; Η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως , η «αποσύνδεση » των ειδικών υπηρεσιών από τα δίκτυα αυτά και να σταματήσει ο σχηματισμός δικτύων διεθνούς τρομοκρατίας με βάση την ισλαμική ιδεολογία …. από κάποιους ( βλεπ υπογραφή του συμφώνου του Κουίνσι )
 
Γ- Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να είναι άμεση και η ενδεικνυόμενη, ώστε, να ισχυροποιηθούν αποτελεσματικά  τα  εξωτερικά « τείχη»
 
Δ - Πάταξη των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ότι, η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση… χιλιοειπωμένο ζητούμενο.
 
Ε – Στοχευμένη αστυνόμευση της Τουριστικής διάστασης της διακίνησης, της διαμονής και γενικά τους Τουριστικού περιβάλλοντος …. έχει ατονήσει ακατανόητα  και επικίνδυνα.
 
ΣΤ – Η εξωτερική πολιτική μας , που μας επιτρέπει να μιλάμε με πολλές  αντίπαλες χώρες θα πρέπει να διατηρήσει και να ενισχύσει την «ισορροπία» πάνω στην οποία στηρίζεται, μέσα από ένα «κοινό » και αμετάβλητο Εθνικό – εξωτερικό «στρατηγείο» .
 
Ζ- Σε αστυνομικά υπηρεσιακό επίπεδο , θα πρέπει να « ανεβεί υψηλότερα » στην επιχειρησιακή ατζέντα , το θέμα και της διεθνής Τρομοκρατία , στην βάση και στα πλαίσια  , μιας      « αυτόνομης » Ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
 
Ο Τρόμος πλέον είναι αναπόσπαστο μέροςτου σύγχρονου κόσμου σε όλα τα επίπεδα:
κοινωνικό, μέσα ενημέρωσης, πολιτικό, μέσα από την ενσωμάτωση των οικονομιών στην παγκόσμια οικονομική δομή κ.α
 
Πολλοί ηγέτες  μιλούν για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά δεν πρόκειται παρά για ένα συμβολικό σχήμα λόγου … δυστυχώς.
 
Στην δική μας πραγματικότητα, η Ελληνική αστυνομία που είναι η κυρίως επιφορτισμένη με την καταπολέμηση του τρόμου,  προσηλωμένη στην αποστολή της, απέδειξε και αποδεικνύει ότι ΜΠΟΡΕΙ να εγγυηθεί, μπορεί να προβλέψει, μπορεί να διατηρήσει την κοινωνία μας  σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαχρονικά και ξέχωρα από « άλλα σκηνικά».
 
Αν όλοι μας , συνειδητοποιώντας ότι ζούμε σε μια μικρή γειτονιά του Πλανήτη μας , λειτουργήσουμε για το μέλλον μας , θα καταφέρουμε να υψώσουμε  γύρω μας αδιαπέραστα τείχη, ώστε , μέσα στα τείχη … να απασχοληθούμε  απερίσπαστοι με τα γνωστά « προβλήματά μας».
 
  ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis